Unit 4 Agresso



Stad Freudenberg eerste Agresso Public Sector-klant in Duitsland

Integratie van Agresso en specifieke Kirp (publieke sector) functionaliteit voorspoedig verlopen

Sliedrecht, 10 januari 2008

Met de stad Freudenberg heeft Unit 4 Agresso haar eerste klant voor de nieuwe ERP oplossing Agresso Public Sector binnengehaald. Agresso Public Sector is een oplossing voor administratie-afdelingen in de Duitse Publieke Sector, die afgelopen november door Unit 4 Agresso gelanceerd werd om te voldoen aan de specifieke eisen van de publieke sector. Agresso Public Sector is gebaseerd op een uiterst flexibele software architectuur waardoor deze oplossing nieuwe perspectieven biedt voor het steeds meer proces- georiënteerd worden van de administratie.

Tot nu toe beheerde de stad Freudenberg, met zo'n 20.000 inwoners, de budgetten met behulp van de financiële software Kirp Serie 7. Na een diepgaande selectieprocedure heeft de stad nu gekozen voor Agresso Public Sector. De doorslaggevende factor voor deze keuze was de flexibiliteit ná implementatie van de software. Hierdoor kunnen gebruikers zelf veranderingen in de software doorvoeren met als gevolg dat de operationele kosten drastisch zullen dalen. Dit is mogelijk door de innovatieve architectuur van de software die de volgende succesformule hanteert: business model = proces model = data model.

Agresso Public Sector voorziet het dagelijks bestuur van uitgebreide informatie. Geïntegreerde standaard rapportages en makkelijk zelf te genereren individuele analyses aangepast aan de specifieke vereisten van de Duitse publieke sector, zorgen voor transparantie in alle onderdelen van de administratie. Bovendien zorgen speciaal voor de stad Freudenberg vervaardigde workflows voor een vermindering van het aantal administratieve handelingen en de papierstroom.

"We hebben gekozen voor Agresso Public Sector omdat we overtuigd waren van de flexibiliteit van de oplossing en de daaruit voortvloeiende kosteneffectiviteit. Daarnaast zijn we met deze oplossing helemaal klaar voor het Nieuwe Gemeentelijke Financieel Management (NKF) dat 1 januari 2009 van kracht wordt," zegt Jörg-Michael Schrader, ambtenaar van financiën bij de stad Freudenberg. "Aangezien Agresso ook Kirp series 7 ontwikkelt, verwachten we dat de migratie probleemloos zal verlopen," vervolgt de heer Schrader.

Dieter Große-Kreul, directeur van Agresso Duitsland, over het verwerven van deze klant: "We zijn erg blij dat we met de stad Freudenberg de eerste klant voor Agresso Public Sector binnengehaald hebben. Met Agresso Public Sector kunnen we een innovatieve, toekomstgerichte oplossing bieden, die gemeentebesturen ondersteunt bij de modernisering van hun administratieve taken. Dit geeft goede hoop voor onze positie in de publieke sector in Duitsland."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso heeft ca 3.000 medewerkers in dienst.


---- --