Jongeren verdacht van openlijke geweldpleging

Eerbeek, 10-01-2008 o De politie heeft een langlopend onderzoek naar een vechtpartij op de Loenenseweg in Eerbeek afgesloten. Vijf jongeren in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij het incident. Een 25-jarige Eerbekenaar raakte destijds gewond en moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Het incident vond plaats op zaterdag 20 oktober voor een horecazaak plaats. Een jonge vrouw werd door iemand uit een op de stoep staand groepje uitgescholden. Toen ze hierop reageerde ontstond er een woordenwisseling en vervolgens vielen er klappen. Haar broer wilde het voor zijn zus opnemen en werd door iemand uit de groep knock out geslagen.

De gealarmeerde politie trof een grote groep jongeren aan, waarbij niet direct duidelijk werd wie bij het incident betrokken waren. In eerste instantie ging ook de zorg uit naar het slachtoffer. Hij had in ieder geval een gescheurde lip en een hersenschudding opgelopen en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

In de afgelopen periode zijn tientallen jongeren verhoord of als getuige of wegens mogelijke betrokkenheid bij het incident. Begin december werd de eerste verdachte aangehouden en 12 december de laatste. Hun verklaringen werden opgenomen en moesten regelmatig met andere verklaringen van andere jeugdigen gecontroleerd worden. Hiervoor moest soms iemand voor een nadere getuigenverklaring worden ontboden.

Dit gegeven en het feit dat men niet snel genegen was om over de betrokkenen bij het incident verklaringen af te leggen, zorgde voor dit tijdrovende onderzoek.

Het onderzoek is nu afgerond en het proces-verbaal is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.