Brussels Airlines

airDC maakt logo bekend

woensdag 9 januari 2008

airDC, de nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij die werd opgericht door Hewa Bora Airways en Brussels Airlines, maakt haar logo bekend.

De Congolese luchtvaartmaatschappij airDC legt de nadruk op de Afrikaanse identiteit en kiest voor een logo met warme kleuren en een zebra motief die samen een Afrika sfeer oproepen.

Vanuit visueel oogpunt insinueren de dynamische lijnen van het logo een `uitnodiging om te reizen'. Sommigen zullen er de vorm van een vleugel in herkennen die twee tegenovergestelde punten met elkaar verbindt. De geruststellende ovale vorm en de moderne en eenvoudige typografie herinneren eraan dat airDC zal opereren volgens de internationale veiligheidsnormen en de passagiers een unieke reisoplossing zal bieden in en ook van en naar de Congolese Democratische Republiek.

Johan Maertens, Algemeen Directeur van airDC legt uit : « De typisch Afrikaanse kleuren die op moderne wijze worden voorgesteld, symboliseren alle kwaliteiten van de nieuwe Congolese maatschappij. Het is een ideaal logo voor airDC, de maatschappij die snel een referentie zal worden inzake veiligheid, punctualiteit en betrouwbaarheid. »

Het eerste toestel herschilderd in de kleuren van airDC is een BAE 146 en verlaat één van de volgende dagen het atelier. In bijgevoegde pdf vindt u een afbeelding van een maquette. De vloot, die bij de start zal bestaan uit twee Bae 146 toestellen, zal snel uitgebreid worden met een Boeing 737-300 toestel. Eveneens van dit toestel vindt u in bijlage een afbeelding.

De nodige voorbereidingen worden getroffen in de luchthaven van Kinshasa N'Djili die de operationele basis van airDC in Congo zal worden. De eerste vluchten van airDC zijn, op voorwaarde dat de maatschappij tegen dan aan alle operationele condities voldoet, voorzien voor eind maart 2008.

Achtergrond

AirDC werd opgericht door de Congolese maatschappij Hewa Bora Airways en door de Brussels Airlines Groep. Hewa Bora Airways heeft 51 percent van de aandelen en Brussels Airlines heeft de resterende 49 percent via het filiaal Pan African Airlines.

PDF
Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium