Technologie Stichting STW

Valorisation Grant toegekend aan 15 ondernemende onderzoekers

woensdag 9 januari 2008

Vijftien ondernemende wetenschappers hebben een Valorisation Grant weten te bemachtigen voor het marktrijp maken van wetenschappelijke onderzoeksresultaten. De gehonoreerde voorstellen in deze ronde zullen gefinancierd worden door Technologiestichting STW, ICTRegie, ZonMw en NanoNed.

Dit is een gezamenlijk persbericht van STW, ICTRegie, ZonMw en NanoNed

Uitslag Valorisation Grant ronde 7 In deze 7^e-ronde zijn 23 fase-1 voorstellen ingediend, waarvan er 12 zijn gehonoreerd. Van de 8 ingediende fase-2 voorstellen zijn er 3 gehonoreerd. De kwaliteit van de ingediende plannen en de getoonde ondernemersvaardigheden is naar oordeel van de beoordelingscommissie ligt bij fase-2 hoger dan bij fase-1. We zien dus een duidelijke leercurve: het latente ondernemerschap wordt in het traject van fase-1 naar fase-2 tot ontwikkeling gebracht.

Start Valorisation Grant ronde 8 Ook in 2008 zullen er weer twee Valorisation Grant rondes worden de georganiseerd. De call voor de voorjaarsronde 2008, ronde 8, zal op 15 januari opgesteld worden. Op 1 maart sluit de ronde. De uitslag is te verwachten in juni 2008. De ronde staat open voor alle onderzoekers die technologische onderzoekresultaten willen vermarkten. Er kunnen zowel fase-1 als fase-2 voorstellen worden ingediend, waarbij voor fase 2 wel eerst fase 1 doorlopen moet zijn.

Over de Valorisation Grant De Valorisation Grant is opgezet naar voorbeeld van het Amerikaanse Small Business Innovation Research (SBIR) programma, een omvangrijk stimuleringsprogramma dat al 20 jaar voor veel nieuwe innovatieve bedrijvigheid in het MKB-segment zorgt. De Valorisation Grant kent, net als SBIR, drie fases. In fase 1 kunnen aanvragers maximaal 25.000 euro subsidie krijgen voor het uitvoeren een onderzoek naar de technologische en commerciële haalbaarheid. In fase 2, de valorisatiefase, kunnen de aanvragers 200.000 euro subsidie krijgen voor de planmatige versterking van de innovatie en organisatie tot aan fase 3, het moment dat externe financiers instappen.

De Valorisation Grant is onderdeel van een gezamenlijke SBIR-pilot door STW, NWO en TNO. Dit programma is in 2004 van start gegaan en heeft een looptijd van vier jaar. Meerdere partijen hebben zich als mede-financier bij dit initiatief aangesloten, te weten ZonMw (Stigon), het Netherlands Genomics Initiative (NGI), het onderzoeksprogramma Progress, ICT-regieorgaan ICTRegie en recentelijk het BSIK-onderzoeksprogramma NanoNed.
---

Zie hier de lijst met gehonoreerde projecten

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij:
---
Wouter Segeth, STW, (030) 600 12 85, w.segeth@stw.nl Kawae Chan, ICTRegie, (070) 34 406 31 chan@ictregie.nl Jacqueline Selhorst, ZonMw, (070) 34 951 70, selhorst@zonmw.nl Pieter de Witte, NanoNed, (030) 600 13 25, p.dewitte@stw.nl