Ingezonden persbericht


LANCOM Systems kijkt opnieuw terug op zeer succesvol jaar in Nederland

In 2007 groeide de omzet met meer dan 45 procent, aantal resellers over de 150

Amsterdam, 10 januari 2008 - De Benelux-organisatie van LANCOM Systems kijkt terug op een zeer succesvol 2007. De omzet in Nederland nam toe met meer dan 45 procent en het aantal resellers groeide van 106 naar 151.

In 2008 verwacht LANCOM voor Nederland een groei van 50 procent te realiseren en 200 resellers gecontracteerd te hebben. Speerpunt voor dit jaar is extra aandacht voor de winstgevendheid per reseller. Om dit te bereiken, gaat LANCOM nog meer ondersteuning bieden aan zijn resellers en de samenwerking met de bestaande distributeurs intensiveren.

Michel Woudstra, Country Manager Benelux bij LANCOM Systems: "De groei waaraan we ons begin 2007 hebben gecommitteerd, is waargemaakt. Het is ons gelukt onze belofte na te komen. Voor het tweede jaar op rij hebben we een groei van meer dan 45 procent behaald. Dit bewijst dat LANCOM met zijn producten en oplossingen zijn plek op de Nederlandse markt veroverd heeft. Ook in 2008 zullen we ons inspannen om onze doelen te behalen."

LANCOM verwacht in alle drie de gebieden waarin het bedrijf actief is, winst te behalen: VPN, VoIP en WLAN. De VPN-activiteiten zullen groeien door de stijgende mobiliteit en de toename van netwerkeconomieën. Daarnaast zullen de recente introductie van de WLAN Controller-oplossingen en de nieuwe LANCOM WLAN 802.11n-productlijn, begin 2008, een stimulans betekenen voor Wireless LAN-toepassingen. Ook dit jaar demonstreert LANCOM zijn nieuwe producten op CeBIT, 4 tot en met 9 maart 2008 in Hannover, Duitsland.

Ook buiten Nederland wil LANCOM uiteraard groeien. Het bedrijf richt zich vooral op Oostenrijk, de Benelux, Italië en Spanje. Het afgelopen jaar heeft LANCOM het in deze regio's heel goed gedaan; er wordt verwacht dat deze groei in 2008 voortgezet wordt. In elke regio ligt de nadruk echter anders: in Spanje bijvoorbeeld is VoIP een belangrijk aandachtsgebied, in Oostenrijk is dat Wireless LAN.

*****
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Amsterdam en Praag. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl

Voor foto's of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH Benelux
Michel Woudstra
Tel.:+49 (0) 2405 4993 6243
E-mail: michel.woudstra@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek / Lianne Willemsen
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl