Ingezonden persbericht


'Met Trident naar overwinningen'

HO-PIN TUNG GAAT 31 GP2-RACES RIJDEN

Milaan, 10 januari 2008

De Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung heeft een contract getekend met het Trident GP2-team. De jonge coureur gaat met Trident alle races van zowel de GP2 Asia Series als de Europese GP2 Series, in het voorprogramma van de Formule 1, rijden. Maar liefst 31 wedstrijden staan er in zijn agenda, waarvan de eerste al over twee weken in Dubai plaats heeft. 'Na mijn eerste leerjaar in de GP2, was ik toe aan een topteam en Trident is dat. Ik heb nu serieuze kansen om regelmatig punten te scoren en om op het podium te komen. Dit jaar zijn overwinningen het doel,' zegt Ho-Pin Tung gemotiveerd. Het is geen geheim dat hij hard op weg is om zijn ultieme doel te realiseren: Formule 1 coureur worden. Met een succesvol tweede seizoen in de GP2-klasse komt dat doel heel dichtbij. Het is veelzeggend dat het (Formule 1) Circuit van Shanghai zich als nieuwe partner aan Tung heeft verbonden; de coureur zal de Chinese Formule 1 Grand Prix gaan promoten. 'Het is een eer om deze taak op mij te nemen en de Chinese Formule 1 race overal ter wereld, maar vooral in China als onderdeel van de Chinese promotietour van het F1 circuit extra onder de aandacht te brengen.'

Gisteren tekenden Trident-teambaas Alessandro Alunni Bravi en Ho-Pin Tung in Milaan de overeenkomst die de jonge Chinees voor zowel het Aziatische- als het Europese GP2-kampioenschap aan het Italiaanse team bindt. Tung wordt de teamgenoot van Mike Conway en met hen beschikt het team over een ijzersterke rijdersbezetting voor 2008. Beide coureurs debuteerden vorig jaar in deze opstapklasse naar de Formule 1. Ho-Pin Tung haalde met een vierde plaats zijn beste resultaat (België, Spa Francorchamps) en Mike Conway met een tweede plek (Groot-Britannië, Silverstone).

Het Trident team is in 2006 in de GP2-klasse begonnen en is al snel uitgegroeid tot een topteam dat regelmatig in hoogste regionen van de uitslagen was te vinden. Een klinkende overwinning op het circuit van Monaco was de kroon op het vorige seizoen. 'Het is een jong en dynamisch team dat zich met stijl presenteert. Maar nog belangrijker is dat het team uiterst professioneel te werk gaat en geen concessies doet aan de kwaliteit als het gaat om het niveau van de staf, de technologische keuzes en de efficiency', zegt Ho-Pin Tung enthousiast, direct na de ondertekening van zijn contract. 'Ik ben nu een paar keer in Milaan geweest en ik ben erg onder de indruk van de toewijding en het niveau van het team.' Ho-Pin Tung kijkt met veel vertrouwen uit naar het 'dubbele' raceseizoen 2008. 'Ik heb vorig jaar ervaring kunnen opdoen en dat is in deze ultra competitieve klasse hard nodig. Dit jaar kan ik die ervaring in dienst stellen van een topteam en kan ik een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de auto en het team. Voor de ontwikkeling van mijn carrière is de overstap naar Trident opnieuw een belangrijke stap richting de Formule 1', zegt Ho-Pin Tung in Milaan.

----------
Noot voor de redactie,