Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



REAAL Verzekeringen hoofdsponsor van de KNLTB

AMERSFOORT, 10 januari 2008 - REAAL Verzekeringen heeft zich voor een periode van drie jaar als hoofdsponsor aan de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) verbonden. Dit hebben beide partijen vanochtend bij een persconferentie bekendgemaakt. Doel van deze sponsoring is om de tennissport in Nederland in de volle breedte te ondersteunen en te stimuleren.

Onderdelen van het hoofdsponsorschap van REAAL zijn de naamgeving van het Nederlands Davis Cup Team en het Nederlands Fed Cup Team. Daarnaast wordt ook het jeugdtennis, straattennis (een initiatief van de bond waarbij met een mobiel tennisveld overal getennist kan worden) schooltennis en het rolstoeltennis van de tennisbond ondersteund.

Tennissport en REAAL passen bij elkaar
De KNLTB is zeer tevreden met zijn nieuwe hoofdsponsor. "Met REAAL hebben we een partner gevonden die de tennissport in de volle breedte een warm hart toedraagt en structureel naar een hoger niveau wil brengen," aldus Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB.

"Mede dankzij de recente overname van AXA Verzekeringen en voorgenomen overname van Zwitserleven maken wij een sterke groei door. Met de sponsoring van de KNLTB willen we ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de tennissport," licht Jan Boven, directielid van REAAL Verzekeringen, toe. "REAAL is een toegankelijke, praktische en alerte verzekeraar, voor alle lagen van de bevolking. Dit laten we zien door de tennissport in de volle breedte te ondersteunen, ook het school- en straattennis, rolstoeltennis en zichtbaarheid bij lokale verenigingen. Naast onze campagne is deze sponsoring een andere, sympathieke manier om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen en een positief imago neer te zetten in de markt."

Met ruim 700.000 aangesloten KNLTB-leden en een groot aantal 'losse' beoefenaars is tennis de tweede sport van Nederland. Boven: "Het 'claimen' van de tennissport past bij een grote financiële dienstverlener, maar tot nu toe was er nog geen commerciële partij in Nederland die de tennissport in de volle breedte steunt. Daar komt nu verandering in."

Voor de tennissport trekt REAAL jaarlijks een bedrag van 1,5 miljoen euro uit.

Over REAAL Verzekeringen
REAAL Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar met een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringsproducten voor particuliere en zakelijke klanten. Hierbij streeft REAAL Verzekeringen steeds naar productleiderschap door innovatieve producten en een uitstekende administratieve afhandeling.

REAAL heeft een realistische kijk op verzekeren en weet wat er speelt in de markt en in de maatschappij. De verzekeraar telt circa 3.000 medewerkers, werkt exclusief via het intermediair en heeft vestigingen in Utrecht, Assen, Alkmaar en Zoetermeer.

REAAL Verzekeringen maakt deel uit van SNS REAAL, een beursgenoteerde Nederlandse dienstverlener op het gebied van verzekeren en bankieren die zich richt op de particuliere markt en het midden- en kleinbedrijf (MKB). SNS REAAL heeft een balanstotaal van 68 miljard euro en telt bijna 6.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

Over de KNLTB
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is de overkoepelende tennisbond van Nederland. De tennisbond is een professionele serviceorganisatie waarvan het hart wordt gevormd door duizenden vrijwilligers, de vijf regiokantoren in het land en het Bondsbureau in Amersfoort. De KNLTB heeft bijna 700.000 leden en vormt daarmee na de KNVB in grootte de tweede sportbond in Nederland.

De KNLTB is in de eerste plaats een facilitaire organisatie voor tennisverenigingen. Verantwoordelijk voor competities, voor toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters en voor veel en veel meer. Dankzij de tennisbond kunnen de clubs zich volledig richten op tennis binnen hun vereniging. De KNLTB ondersteunt de vereniging onder andere met adviezen op het gebied van accommodatie en juridische geschillen. Daarnaast begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top.