Ingezonden persbericht


Trend Micro versterkt eindpuntbeveiliging met Intrusion Defense Firewall

OfficeScan 8.0 met verbeterde firewall en Host Intrusion Prevention-functie

Hilversum, 10 januari 2007 - Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, voorziet zijn eindpuntbeveiligingssuite OfficeScan 8.0 van een Intrusion Defense Firewall. Hiermee biedt het bedrijf uitgebreidere eindpuntbescherming via een breed scala van oplossingen die proactief webbedreigingen, hackpogingen en aanvallen gericht op zwakke plekken tegengaan. Vooral grote organisaties profiteren hiervan. Hun eindpunten zijn namelijk vaak blootgesteld aan verschillende online bedreigingen. De inplugbare Intrusion Defense Firewall (IDF) voor OfficeScan 8.0 versterkt de netwerkbeveiliging met Host Intrusion Prevention Network System-functionaliteit (HIPS). IDF detecteert malware in netwerkcommunicatieboodschappen op het eindpunt voordat schadelijke content het bedrijfsnetwerk kan binnendringen.

De beveiliging van mobiele werknemers staat bij bedrijven van elke omvang hoog op de agenda. De beveiliging van eindpunten is echter een complexe zaak. Wanneer mobiele werknemers buiten het kantoor inloggen via andere netwerken, is hun apparatuur niet langer beveiligd door het kantoornetwerk. Zonder interne beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls, gatewaybeveiliging en intrusion prevention-systemen, zijn eindpunten kwetsbaar voor bedreiging van buitenaf. Bovendien kan deze malware naast mobiele hardware ook het volledige kantoornetwerk infecteren.

Trend Micro levert de Intrusion Defense Firewall als plug-in voor OfficeScan 8.0, dé Trend Micro-beveiligingsoplossing voor zakelijke-eindpuntapparatuur. De oplossing beschermt systeemkwetsbaarheden direct na detectie. Daardoor zijn eindpunten reeds beschermd voordat er patches zijn. Bovendien is de installatie uiterst eenvoudig en snel. Dit is slechts een kwestie van de applicatie inpluggen in de OfficeScan 8.0-architectuur. Op deze manier besparen gebruikers aanzienlijk op tijd en kosten.

De Intrusion Defense Firewall combineert 'stateful inspection firewall'-technologie met 'deep-packet inspection'-technologie. Zo filtert de oplossing binnenkomend en uitgaand netwerkverkeer. Op deze manier voorkomt IDF dat malware de besturingssystemen en applicaties bereikt en beschadigt. Dit resulteert in systeemstabiliteit en optimale medewerkersproductiviteit. Gebruikers kunnen met IDF applicaties en systemen perfect beschermen. Hiervoor moeten ze beheerders toestemming geven om filters te gebruiken, die op maat gemaakt zijn voor specifieke omgevingen.

"Werknemers moeten altijd toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, of ze nu onderweg zijn of op kantoor. Want zonder e-mail en webgebaseerde applicaties kunnen ze hun werk niet goed doen", zegt Tom Miller, wereldwijd vicepresident en directeur van de Enterprise Business-divisie van Trend Micro. "Tegelijkertijd vragen IT-beheerders om effectieve en snelle beveiligingsoplossingen met eenvoudige installatie-, controle- en administratiefunctionaliteit. OfficeScan 8.0 met plug-in-architectuur voldoet aan deze eisen. Hiermee profiteren gebruikers van de nieuwste, op maat gemaakte beveiligingsfuncties. Deze features kunnen ze toevoegen aan en beheren binnen hun netwerkomgeving."

"We beschermden onze datacenterservers reeds tegen aanvallen en malware die zich richt op de kwetsbare netwerkplekken. We hebben onze beveiliging versterkt met de inplugbare OfficeScan 8.0 met proactieve HIPS-technologie en Intrusion Defense Firewall. Nu zijn ook onze overige eindpunten waterdicht beveiligd met deze krachtige functionaliteit", zegt Patricia Long, Senior Vice-President Corporate Security van CitiStreet, een klant van Trend Micro. "Deze uitbreiding was een logische vervolgstap. Trend Micro maakte deze overstap uiterst eenvoudig."

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com.

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.