Burgemeesterskrachtmeting Eindhoven live op RTV10


EINDHOVEN, 20080104 -- Eindhoven heeft de `eer' om vermoedelijk als laatste gemeente in ons land een burgemeestersreferendum te mogen houden. Na de tegenvaller in Utrecht wil minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken nog eenmaal een dergelijke volksraadpleging toestaan.

Zoals bekend gaat de strijd om het burgemeesterschap in Eindhoven tussen Leen Verbeek en Rob van Gijzel. Vanaf maandag 7 januari gaan ze officieel op campagne.

Samen met RTV10 organiseert de Eindhovense Persclub op 10 januari het burgemeestersdebat. In de vorm van een vragen(v)uur worden de beide kandidaat burgemeesters kritisch aan de tand gevoeld.

Dat gebeurt die avond door Hetty van Rooij. Hetty van Rooij is oud-voorzitter van de Eindhovense Persclub. Als journalist werkte ze onder meer op de regioredactie van het Eindhovens Dagblad, op de parlementaire redactie in Den Haag en tot voor kort als GPD-correspondent bij de Europese Unie in Brussel. De presentatie van de avond is in handen van Persclublid Martie Dekkers.

Het duel vindt plaats in de Cocagnezaal van het Sofitel Cocagne-hotel, voor de gelegenheid omgebouwd tot TV-studio. Vanaf 20.00 zal deze `krachtmeting' live vanuit het Sofitel Cocagne worden uitgezonden op RTV10.





RTV10