Pathé kiest Kender Thijssen voor continuïteit in ICT-omgeving


VEENENDAAL, 20080110 -- Bioscoopexploitant Pathé brengt haar volledige ICT-omgeving onder bij Kender Thijssen. Met deze uitbesteding is Kender Thijssen 365 dagen per jaar, 24 uur per dag verantwoordelijk voor de continuïteit in ICT van Pathé. Naast de ICT-omgeving van de twaalf theaters beheert Kender Thijssen ook die van het hoofdkantoor en het datacentrum van de bioscoopexploitant. Hiermee vertrouwt Pathé het beheer van ongeveer 30 servers en geautomatiseerde werkplekken en POS-systemen voor ruim 800 medewerkers toe aan Kender Thijssen.

In Nederland is Pathé goed voor meer dan 38 procent van alle bioscoopbezoeken. In 2007 bezochten ruim 8 miljoen mensen een Pathé-bioscoop. Continue beschikbaarheid van ICT is daarbij cruciaal voor Pathé. Zowel de kaartjes bij de kassa, de online reserveringen als de inkoop van versnaperingen worden verwerkt en geregistreerd met behulp van ICT. Om de continuïteit in ICT in de toekomst te kunnen garanderen heeft Pathé Kender Thijssen in de arm genomen.

"Betrouwbare ICT is voor ons essentieel", aldus Marc Canisius, financieel directeur van Pathé. "Wanneer de ICT niet goed functioneert heeft dit grote consequenties voor ons publiek. Storingen zijn funest, juist buiten kantooruren. Onsite support binnen een 7x24 window geeft ons de garantie dat onze dienstverlening niet in het gedrang komt en waarborgt de continuïteit in ICT."

Johan Muit, commercieel directeur van Kender Thijssen: "We zijn erg blij met het vertrouwen van Pathé in Kender Thijssen. Voor veel organisaties vormt de ICT een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Wij merken steeds vaker dat dit ook 's avonds, 's nachts en in het weekend geldt. Kender Thijssen heeft haar dienstverlening hierop afgestemd zodat wij te allen tijde in staat zijn continuïteit in ICT aan organisaties als Pathé te bieden. Zo dragen wij achter de schermen bij aan het plezier van velen."





Kender Thijssen