Herensokken.nl verwerft het keurmerk van de Stichting Drempelvrij


UTRECHT, 20080110 -- Herensokken.nl is na Wehkamp.nl en Scapino.nl de derde webshop in Nederland die voldoet aan de richtlijnen van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl. Tot nu toe zijn het vooral overheidswebsites die aan deze richtlijnen voldoen.

Nu deze webshop aan de voorwaarden van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl voldoet is de website Herensokken.nl goed toegankelijk voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking zoals slechtzienden, blinden, doven of mensen met een verstandelijke of motorische handicap, maar ook bijvoorbeeld senioren.

Deze webshop voor heren-, maar ook voor damessokken, is een initiatief van Joos Lambrechtsen uit Utrecht. Al langer mag de webshop het Thuiswinkel Waarborg voeren.
Het assortiment van Herensokken.nl omvat sokken van de toonaangevende kwaliteitsmerken Falke en Burlington.
Bezoekers vinden op de site sokken voor dagelijks gebruik maar ook comfortabele `huis'sokken en speciale sokken voor wandelen en hardlopen. Bezoekers van de webshop kunnen een profiel aanmaken waardoor zij bij volgende bezoeken snel de sokken van hun keuze kunnen vinden.

Door het z.g. `W3 consortium', dat de standaarden voor het Internet beheert, zijn richtlijnen opgesteld waardoor websites ook voor mensen met een beperking goed toegankelijk en begrijpbaar zijn. In het kort betekent het dat een website die aan deze richtlijnen voldoet, is gebouwd met voorzieningen waarbij slechtzienden de tekst kunnen vergroten, blinden de informatie door een `spreek'programma kunnen laten voorlezen en mensen met een motorische beperking via toetscommando's door de site kunnen navigeren.
Een bijkomend voordeel is dat websites die volgens deze richtlijnen zijn gebouwd beter door zoekmachines geïndexeerd kunnen worden.

Herensokken.nl richt zich in eerste instantie op consumenten die snel en gemakkelijk kwaliteitssokken willen bestellen, maar met dit keurmerk is de toegankelijkheid ook vergroot voor mensen met een beperking. Een uitstekend initiatief als men bedenkt dat dit in Nederland zo'n 1,7 miljoen mensen telt met een lichamelijke beperking.


EINDE PERSBERICHT

Meer informatie op: www.herensokken.nl, www.drempelvrij.nl, www.accessibility.nl (keurmerk Herensokken.nl) en www.thuiswinkel.org.





Herensokken.nl