Leefbaar Rotterdam

donderdag, januari 10, 2008

Leefbaar tegen sloop Vreewijk

Op 29 november van het vorige jaar diende Leefbaar Rotterdam een motie in om de sloop van eengezinswoningen in Vreewijk tegen te houden. Omdat de PvdA tegen stemde, is Vreewijk echter nog niet gered van de sloop. Leefbaarraadslid Henk Sonneveld bezocht gisteren met enkele collegas de wijk op Zuid en ging in gesprek met bewoners en de woningbouwcorporatie.

De dag begon met een korte presentatie van mevrouw Drijver, directeur van Com.Wonen, de verantwoordelijke corporatie. Zij gaf aan 1400 woningen te willen slopen, omdat deze bouwkundig gezien het einde van hun levensduur hebben bereikt. Ook wil Com.Wonen meer woningen voor ouderen realiseren bij een eventuele herstructurering van de wijk.

Tegenover de sloopplannen van de corporatie staan de bewoners die willen dat hun huizen gerestaureerd worden. Zij betwisten het einde levensduurverhaal van Com.Wonen en willen de wijk in de huidige vorm behouden. Zij nodigden de raadsleden uit hun huizen van binnen te bezichtigen om de staat van de panden te kunnen laten zien. De meeste panden zagen er nog prima uit, moest Henk Sonneveld constateren.

Com.Wonen pareerde door woningen in minder florissante staat te laten zien. Volgens de bewoners wordt dit veroorzaakt door het gebrekkige onderhoud door deze corporatie, waardoor de woningen het einde van hun levensduur net wat eerder bereiken. Ook laat de corporatie leegstaande panden verpauperen. Sonneveld vult de bewoners aan: Het is voor Com.Wonen gewoon een financiële kwestie. De woningen zijn natuurlijk allang afgeschreven en nieuwbouw, het liefst met af en toe wat lagen op elkaar, levert de corporatie bakken met geld op.

Lopend door Vreewijk, gaf Sonneveld aan bijna verliefd te zijn op dit wijkje. Het zou toch zonde zijn om zon prachtige wijk te slopen? Wat Leefbaar Rotterdam betreft wordt Vreewijk dan ook gevrijwaard van de slopershamer.
Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.