Dienstenbond CNV

Nieuws

14 december 2007

Ledenbijeenkomst UWV over ontvlechting IP/HPT

Door: Debbie Ritsma

Wij nodigen u uit voor een ledenbijeenkomst op donderdag 10 januari 2008 om met u van gedachten te wisselen over de ontvlechting van de IP/HPT-regelingen en de overgang naar ABP.

Wij nodigen u uit voor een ledenbijeenkomst op donderdag 10 januari 2008 om met u van gedachten te wisselen over de ontvlechting van de IP/HPT-regelingen en de overgang naar ABP.

In 2004 zijn ABP en UWV overeengekomen dat de uitvoering van de IP/HPT-regelingen tot uiterlijk 1 januari 2011 binnen UWV zal worden gecontinueerd. Daarna zou de uitvoering door ABP worden overgenomen. Inmiddels hebben de Raad van Bestuur UWV en de Directieraad ABP besloten het moment van overgang te vervroegen naar 1 januari 2009 of zoveel eerder als mogelijk. Concreet betekent dit dat de uitvoering bij UWV per die datum wordt beëindigd.

Voor de ontvlechting van de regelingen is inmiddels een adviesaanvraag ingediend bij de OR. Voor medewerkers betekent dit, dat zij de mogelijkheid hebben op vrijwillige basis in dienst te treden bij ABP. De arbeidsvoorwaardelijke regelingen die zullen gelden voor deze overgang zijn opgenomen in een convenant dat door UWV en ABP is voorgelegd aan de vakorganisaties.

Op 30 november jl. heeft een eerste bespreking van dit convenant plaatsgevonden. Naar aanleiding van deze bespreking willen wij graag met u van gedachten wisselen over de inhoud van het convenant. Met name de overgang van de pensioenrechten zal daarbij prominent op de agenda staan.

Wij nodigen u uit voor een ledenbijeenkomst op:

donderdag 10 januari 2008
van 12.00 13.00 uur
Locatie: UWV-kantoor aan de Schakelweg 4 te Heerlen

Ook niet-leden zijn van harte welkom. Wij hopen u te zien op 10 januari 2008!
NB Heeft deze info geen betrekking op u, kunt u deze als niet verzonden beschouwen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Debbie Ritsma, via telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl