Ingezonden persbericht

Embargo: 10 januari 2008, 17.00 uur

René Klawer nieuwe voorzitter VNO-NCW West

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West op 10 januari in Den Haag is René Klawer officieel aangesteld als voorzitter van de regionale werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland. Hij nam daartoe de voorzittershamer in ontvangst van Hans Rijnierse, die hij opvolgt.

In de maidenspeech benadrukte Klawer de groeipotentie van de vereniging. Steeds meer ondernemers worden lid vanwege de netwerkfunctie. Netwerken heeft in de Nederlandse economie een doorslaggevende rol gekregen. Ook wordt het lobbywerk van VNO-NCW West door de leden gewaardeerd. Klawer zal zich de komende tijd onder meer hard maken voor een betere fysieke bereikbaarheid. "Deze week kondigde de werknemersvakcentrale FNV bij monde van voorzitter Agnes Jongerius aan in de CAO-onderhandelingen hard in te zetten op filebestrijding", aldus Klawer. "Dat punt, dunkt mij, ligt precies in ons straatje. Met mobiliteitsmanagement, een effectieve aanpak van de mobiliteitsmakelaar in de regio Den Haag en een toenemende inzet van grote bedrijven om het woon-werkverkeer in de spits terug te dringen, streven we volgens mij precies hetzelfde doel na. Hier is dus winst te behalen."
Op sociaal terrein steunt hij onder meer het uitrollen van de Poortwachtercentra over het werkgebied van VNO-NCW West. Dankzij deze instellingen van werkgevers kunnen zieke werknemers sneller reïntegreren en kunnen boventallige werknemers een nieuwe functie krijgen bij een andere werkgever.
In het algemeen constateert Klawer dat "bij het signaleren van problemen of knelpunten, het richting politiek, overheden, maatschappelijke organisaties en onderwijs- en kennisveld belangrijk is om met zinvolle en werkbare alternatieven te komen en vooral ook stil te staan bij de redenen waarom bepaalde zaken zijn zoals ze zijn."

Op de nieuwjaarsreceptie waren ruim driehonderd ondernemers en bestuurders aanwezig. Klawer deed hen nog een waardevolle suggestie: "Met mijn contacten die ik wereldwijd heb opgebouwd, stel ik voor in de toekomst kennisoverdracht met buitenlandse ondernemers en beleidsmakers te organiseren, die u van buiten naar binnen laten delen in hun interessante visies en over hun ervaringen kunnen vertellen."

---

Voor meer informatie
Annemarie van Oorschot, Communicatiemanager VNO-NCW West,
T. 070 349 08 14, T. 06 250 023 87,
E: oorschot@vno-ncwwest.nl
I: www.vno-ncwwest.nl