Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Sportieve Handys wint Ring van Feijenoord en 6.666 euro

Sportieve Handys is de glorieuze winnaar geworden van de Ring van Feijenoord 2007 en is ook 6.666 euro rijker.

Nieuwjaarsreceptie
Vicevoorzitter Robbert Baruch van de deelgemeente Feijenoord maakte dit bekend op de nieuwjaarsreceptie op donderdag 10 januari in het Lokaal Cultureel Centrum t Klooster.

Speciale waardering
Sportieve Handys is een sportcentrum voor mensen met een visuele handicap en voor mensen met hersenletsel. Mevrouw Uitjens is initiatiefneemster van dit sportinstituut en verdient alle lof. De geldprijs zal door de vrijwilligers gebruikt worden om nog meer activiteiten te organiseren.

Uniek vrijwilligersproject
Serdar Çiçek is lid van de commissie Ring van Feijenoord en legt uit waarom de Sportieve Handys de 1e prijs dit jaar niet kon ontgaan: De commissie was, na een bezoek aan het sportcentrum, zeer onder de indruk van wat er daar gebeurt. Met de toekenning van de Ring van Feijenoord willen wij ook uiting geven van onze speciale waardering. Het is een uniek vrijwilligersproject, dat zich richt op mensen met een handicap

Niet in sociaal isolement
Sportieve Handys zorgt er verder voor dat de deelnemers aan de activiteiten niet in een isolement terecht komen en bovendien lekker fit blijven, vervolgt Çiçek. En natuurlijk is er het feit dat mensen elkaar in die omgeving kunnen ontmoeten en - indien nodig - er ook een luisterend oor vinden. Er is tot slot specifieke aandacht voor kinderen en ook de samenwerking met scholen is het vermelden waard.

2e prijs naar DSB
De tweede prijs Ring van Feijenoord, goed voor 3.334 euro, ging naar DSB, Demokratik Sosyal Birlik, Demokratische Sociale Vereniging. DSB heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor de buurt en met name voor verbetering van de maatschappelijke participatie van vrouwen in de Afrikaanderwijk.

Terugblikken en vooruitzien
Vice-voorzitter Robbert Baruch benutte de goedbezochte nieuwjaarsreceptie tevens om terug te blikken op 2007 en vol goede moed te praten over het jaar dat voor ons ligt. Hij stond verder nadrukkelijk stil bij het plotselinge overlijden afgelopen december van Martin Frenk, deelraadslid voor de PvdA. De speech van Baruch kunt u hier nalezen (link aanklikken).

(foto: Uitreiking van de symbolische cheque van 6.666,-, horend bij de vrijwilligersprijs Ring van Feijenoord.
Een gloedvol optreden van Pamela & Band tijdens de nieuwjaarsreceptie in LCC t Klooster.)