Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - Meerdere woninginbraken                     |
Onbekenden hebben woensdag overdag getracht in te breken in een woning in Wionterswijk. In de nacht aansluitend raakten meerdere bewoners gedupeerd door het dievengilde. Weggenomen werden onder andere geld, sieraden, en verschillende camera's. De politie is een buurtonderzoek gestart.

Woensdag 9 januari werd getracht in te breken een woning aan de Ravenhorsterweg. Omdat de bewoners het huis goed hadden beveiligd, kon men niet in de woning komen. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Rusthuisstraat. Hier werd een deur geforceerd en meerdere goederen, waaronder geld, een beeldscherm en verschillende camera's weggenomen. In dezelfde nacht werd ingebroken in twee woningen aan de Curaçaostraat. Van beide woningen werd een raam geforceerd. Weggenomen werd geld, een telefoon en sieraden.

Sinds medio november 2007 is er Winterswijk een sterke stijging van woningeninbraken. Tot nu toe werd een 20 maal aangifte gedaan bij de politie van woninginbraak. De politie is een grootscheeps onderzoek gestart om de daders te pakken en de woninginbraken te stoppen. De politie verzoekt inwoners van Winterswijk alert te zijn en bij verdachte situaties dit te melden via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Vorden - Voetganger en hond gewond bij aanrijding         |
Een 72-jarige man uit Vorden en zijn hond zijn vrijdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding. De man is met ernstig letsel met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De hond werd meegenomen met de dierenambulance.

Het ongeval gebeurde rond 07.10 uur op de Rondweg in Vorden. De man stak met zijn hond de weg over en werd aangereden door een 47-jarige automobiliste uit Hengelo (G). De vrouw reed vanaf Zutphen in de richting van Hengelo toen ze plotseling een knal hoorde. De vrouw stopte en zag de hond en de man in de berm liggen en waarschuwde direct de hulpdiensten. Naast deze diensten is ook een traumahelikopter ingezet.

Na de aanrijding is nog een auto langsgereden. De politie wil in verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval graag in contact komen met deze automobilist en/of andere getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Doetinchem - Poging tot overval                           |
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 11 januari getracht een inwoner uit Doetinchem in zijn woning aan de Wolborgenmate te overvallen. De politie onderzoekt het gebeurde en zoekt getuigen.

Rond 01.25 uur werd er bij de woning aangebeld. Nadat de bewoner de deur had geopend stond hij oog in oog met twee onbekende jongemannen en werd er een pistool op hem gericht. De mannen wilden geld. Dit werd niet gegeven waarop de twee er vandoor gingen. Het is niet duidelijk waarom deze man werd overvallen. De mannen reden weg in onbekende richting in een grote grijze auto.

Het gaat om twee mannen vermoedelijk van Zuid-Europese afkomst. De jongste van de twee is ongeveer 17 jaar oud en 1.70 m lang. Hij droeg een zwart jack, een spijkerbroek, bruine sportschoenen en een crèmekleurige bivakmuts. De tweede man is ongeveer 1.80-1.85 m lang met een fors postuur. Hij droeg een zwart leren halflange jas, een spijkerbroek en donkerkleurige schoenen. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Neede - Inbraak in woning                                 |
Onbekenden hebben donderdag 10 januari ingebroken in een woning aan de Mengersdijk in Neede. Weggenomen werden een tv en een portemonnee. De politie is een buurtonderzoek gestart.

Om in de woning te komen werd mogelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vervolgens werden de LCD-tv en de portemonnee met daarin een onbekend geldbedrag weggenomen.

|     |Groenlo - Woning verwoest door brand                      |
In een woning boven een winkel aan de Lievelderstraat is donderdag 10 januari brand ontstaan. De woning is totaal uitgebrand. Ook naastgelegen panden liepen schade op. Er raakte niemand gewond.

De brand die rond 14.30 uur gemeld werd bij de hulpdiensten is ontstaan in de keuken van de woning. De eigenaresse van de winkel had een pan met vet op fornuis gezet en ging naar beneden om een klant te helpen. Hierbij vergat zij de pan met vet. De brand werd ontdekt door bouwvakkers die in de buurt aan het werk waren. Door de enorme brand werden buurtpanden ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de woning boven de winkel geheel uitbrandde. Naastgelegen panden liepen onder andere rook- en waterschade en schade aan het dak op. Een geparkeerde auto raakte beschadigd door gesprongen dakpannen. Er raakte niemand gewond. De totale schade is niet bekend.

|     |Gaanderen/Doetinchem - Hennepkwekerijen ontmanteld        |
In een woning aan de Lijsterstraat in Gaanderen is donderdag 10 januari bij een politieonderzoek een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Een geheel ingerichte kwekerij bevond zich op de eerste verdieping van de woning. Er stonden echter geen planten. De kwekerij werd ontmanteld en de goederen, zoals lampen en filters worden vernietigd.

Bij een politieonderzoek in een woning aan de Schubertlaan in Doetinchem werd donderdag 11 januari eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van de woning stonden ongeveer 250 planten. Door een medewerker van NUON werd geconstateerd dat er gefraudeerd was met de energiemeter. De planten en de goederen zullen vernietigd worden. De bewoner moet nog gehoord worden.

EINDE BERICHTEN

---- --