Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Twaalf jongeren aangehouden                   |
Donderdagavond 10 januari zijn in Apeldoorn 11 jongeren (2 meisjes en 9 jongens, in leeftijd variërend van 13 t/m 16 jaar) rond 20:30 uur op de Hattemsebeek aangehouden voor het bedreigen van een andere groep jongeren op de Carrouselweg in Apeldoorn. Een twaalfde verdachte behorende bij dezelfde groep, een 19-jarige jongen uit Apeldoorn, is later op de avond thuis aangehouden.

De politie ontving rond 20:00 een melding over twee groepen jongeren die ruzie met elkaar zouden hebben. Enkele leden van één van de groepen zouden wapens bij zich hebben. De politie heeft met meerdere eenheden uitgekeken naar de jongeren en trof de groep die wapens zouden dragen aan op de Hattemsebeek. De wapens die zij bij zich droegen zijn in beslag genomen (1 balletjespistool, 2 messen en een boksbeugel). De 19-jarige jongen die thuis is aangehouden bleek in het bezit te zijn van een gasalarmpistool. Dit pistool is in beslag genomen. Alle jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Alle minderjarige jongeren worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject. Tegen de 19-jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.De politie onderzoekt de aanleiding van de bedreiging.

|     |Apeldoorn - Hennepkwekerij aangetroffen                   |
In een pand aan de Sint Eustatius in Apeldoorn heeft de politie donderdag 10 januari rond 15:00 uur een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De kwekerij was verdeeld over drie ruimtes op de bovenverdieping en een droogruimte op de begane grond. Alle planten waren al verdwenen maar vrijwel alle apparatuur en plantenbakken (totaal 910 bakken met potgrond voor 910 planten) waren nog aanwezig. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Waarschijnlijk legt het elektriciteitsbedrijf een naheffing op. De politie heeft de zaak in onderzoek en verwacht op korte termijn een verdachte aan te kunnen houden. Alle aanwezige goederen worden vernietigd.

|     |Apeldoorn - Inbreker op heterdaad betrapt                 |
In de nacht van donderdag op vrijdag 11 januari heeft de politie een 33-jarige man (woonplaats onbekend) op heterdaad betrapt bij het inbreken in een kantoorgebouw aan de Kerklaan in Apeldoorn.

De politie ontving rond 05:00 uur een melding over de inbraak en trof de inbreker ter plaatse aan terwijl hij het pand via een kapotgeslagen ruit wilde verlaten. De man had binnen diverse ruimtes doorzocht en onder andere een kast geforceerd. Hij heeft een autosleutel en een portemonnee uit het kantoor meegenomen. Deze goederen zijn na zijn aanhouding teruggegeven aan de eigenaar. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

|     |Apeldoorn - Jongen aangehouden, fiets terug bij eigenaar  |
Een 15-jarige jongen uit Apeldoorn is donderdag 10 januari door de politie aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

De politie was de jongen op het spoor gekomen na de aanhouding en het verhoor van twee Apeldoorners (een 38-jarige man en een 39-jarige vrouw) eerder deze week die de gestolen fiets van de jongen hadden gekocht. De fiets bleek op 31 oktober 2007 gestolen te zijn aan de Voldersdreef in Apeldoorn en de jongeman heeft hierover een verklaring afgelegd. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

|     |Apeldoorn - Fiets terecht mbv fietsenhandelaar            |
Tijdens een huiszoeking aan de Agricolastraat trof de politie woensdag 9 januari een nieuwe damesfiets aan in de kelderbox van een verdachte. De verdachte, een 22-jarige man uit Apeldoorn, bekende later op het politiebureau zich schuldig gemaakt te hebben aan heling.

De man had de fiets op straat gekocht van een onbekende. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling. De fiets bleek op 7 december 2007 gestolen te zijn vanaf het NS-station in de Maten. De eigenaresse had nog geen aangifte gedaan maar kon gelukkig achterhaald worden via de fietsenzaak waar zij har tweewieler had gekocht. De politie benadrukt dat het belangrijk is om altijd aangifte te doen van diefstal! Zoals uit dit voorval blijkt kan een gestolen goed soms op onverwachte wijze weer boven water komen. Aangifte kan gedaan worden via internet (www.politie.nl) of na een telefonische afspraak via 0900 - 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --