Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JAMMM brands & entertainment ? Dorpsstraat 128 ? 3732 HL De Bilt ? t: 030-25 67 280

PLUGGED EN DUTCH DELIGHT BUNDELEN KRACHTEN

Dutch Delight, het podium voor het beste jonge, onbekende Nederlandse muziektalent, is na de uitbreiding naar Utrecht en Breda ook in Apeldoorn neergestreken. De events zullen in samenwerking met de regionale Plugged-events plaatsvinden, die georganiseerd worden door Apeldoorner.COM.

Plugged meets Dutch Delight

Vrijdag 11 januari zal onder de naam 'Plugged meets Dutch Delight' het eerste event als resultaat van de samenwerking tussen Plugged en Dutch Delight plaatsvinden. Op deze avond zal het beste muziektalent uit Apeldoorn en omgeving worden gepresenteerd.

Samenwerking

Door de samenwerking met Dutch Delight wordt Plugged naar een hoger schaalniveau getild en is het mogelijk om de winnaars veel meer kansen en leuke prijzen te bieden zoals een live interview en optreden op Kink FM. Mede dankzij Plugged is Dutch Delight hard op weg uit te groeien tot het grootste talentenplatform van Nederland. Stacey Rookhuizen over de samenwerking: "Het doet mij glimlachen om weer een nieuwe & vaste Dutch Delight basis te mogen aankondigen. Podium Gigant, een betere plek voor dit evenement is er simpelweg niet. Onder het motto "Eendracht maakt macht" juich ik de samenwerking met Plugged toe. Ik ben reuzenbenieuwd wat het Oosten van 't land aan jong talent heeft rond huppelen!"

Deelnemers

Zes acts bestaande uit Apeldoornse jongeren nemen het op deze avond tegen elkaar op. De deelnemers zijn de bands Next Thing To Normal, Julie Blue, Surreal, Anderlicht, Silverlane en Geestdrift. Elke act krijgt in totaal vijftien minuten de tijd om zich van hun beste kant te tonen aan de aanwezige jury en het publiek.

Dutch Delight

Dutch Delight is in 2002 opgestart door Stacey Rookhuizen als reactie op de publicaties in de media over de dalende muziekverkopen en afnemende kansen voor nieuw Nederlands talent. Na succesvolle jaren in Amsterdam (Meander) vond de organisatie het begin dit jaar tijd om landelijke uitbreiding van het event in gang te zetten. Na Utrecht (Ekko) en Breda (Mezz) zal Dutch Delight door middel van de samenwerking met Plugged in Apeldoorn (Gigant) nog meer kansen bieden aan jong, onbekend Nederlands muziektalent.

Plugged

Jongerenwebsite Apeldoorner.COM organiseert sinds 2006 twee maal per jaar het

muziekevenement Plugged in Gigant Apeldoorn, waar jonge muzikanten uit Apeldoorn en omgeving een kans krijgen zich te presenteren. Per editie strijden zes optredens om de eerste plaats. Vanaf nu is Plugged gekoppeld aan het landelijke platform Dutch Delight. Plugged meets Dutch Delight is op sommige scholen toegestaan als CKV-activiteit.

Weblinks: http://www.dutchdelight.nu

http://www.apeldoorner.com

Noot voor de redactie /