Technische Universiteit Delft

Levensverwachting Andorra-Swaziland 83-29
door M&C

Vakantiecursus 2008 - Met dit schrijnende voorbeeld over de grote verschillen in levensverwachting tussen een rijk Europees land en een arm Afrikaans land, opende premier Balkenende op 1 november jl het Lustrumcongres van de TU Delft over `Sustainable solutions for Africa'. Tijdens de slotsessie van het congres concludeerde bestuursvoorzitter Van Luijk dat de TU Delft de opdracht heeft om duurzame oplossingen te ontwikkelen om daadwerkelijk het leven in arme landen te verbeteren.

11 januari 2008
plaats:

Wat studenten en onderzoekers van de TU Delft al bereikt hebben bij de zoektocht naar duurzame oplossingen voor de waterproblemen van Afrika zal toegelicht worden op vrijdag 11 januari 2008, tijdens de 60e Vakantiecursus in Drinkwatervoorziening, Riolering en Afvalwaterbehandeling met als thema "Water and Sanitation for All".

Zo zullen technische primeurs als zeewaterontzilting met behulp van windmolens en zonnecellen worden gepresenteerd, maar ook eenvoudige aardewerk filters die vuil water kunnen zuiveren. Nederlandse waterbedrijven zullen laten zien wat ze al doen aan de waterproblemen in Afrika en wat er nog meer mogelijk is als de overheid dit ondersteunt.

Tijdens de slotsessie zal Dr. Bartram van de wereld gezondheids organisatie (WHO) ingaan op de vraag wat er in internationaal verband nog meer moet gebeuren om de armoede en de kindersterfte uit te bannen. Een `mysterie guest' zal tenslotte een inspirerend voorbeeld geven hoe succesvol Afrikaans ondernemerschap werkgelegenheid kan creëren en de `hulpverslaving' kan doorbreken.

Voorafgaand aan het congres is er op donderdag 10 januari een `workshop voor international science journalists'. Een geselecteerde groep wetenschapsjournalisten wordt op die dag ingewijd in de geheimen van het Delftse wateronderzoek.

Meer informatie is te vinden op
www.watermanagement.tudelft.nl/vakantiecursus

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tonny Schuit,
T: 015 278 4946,
E: a.d.schuit@tudelft.nl

of met de secretaresse van de Sectie Gezondheidstechniek, Mieke Hubert,
T: 015 278 3347,
E: m.a.j.hubert@tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 20 december 2007