Gemeente Zeist

08-01-2008: Butler Academy
Laatst gewijzigd: 08 januari 2008

Gemeente Zeist

bureau communicatie

Persbericht

Datum 08 januari 2008

The International Butler Academy komt in Slot Zeist

butlers Slot Zeist en The International Butler Academy gaan samenwerken. Op vrijdag 11 januari ondertekenen burgemeester Koos Janssen, namens B&W van de gemeente Zeist, en Gonnie Klein Rouweler, directeur van The International Butler Academy, een samenwerkingsovereenkomst. Ook de Horeca Exploitatie Slot Zeist (Figi) is nauw bij de samenwerkingsafspraken betrokken. De ondertekening vindt plaats om 14.45 uur in Slot Zeist. In deze overeenkomst staan afspraken over de beoogde resultaten van de samenwerking, het gebruik van ruimtes in Slot Zeist en de inzet van (leerling)butlers.

Volgende week start de opleiding in Slot Zeist en zullen 15 butlers in spé de speciaal ingerichte trainingsruimte in gebruik nemen. De opleiding duurt tot half maart dit jaar. In deze periode zal Slot Zeist over een `huisbutler' beschikken en zullen de leerlingbutlers regelmatig te zien zijn bij feesten en partijen in het slot. Afgelopen maandag op het nieuwjaarsfeest van de gemeente waren 6 professionele butlers "in actie" te zien (zie bijgaande foto). Als dit experiment wederzijds goed bevalt, zal de samenwerking worden voortgezet.

Tot voor kort was The International Butler Academy gehuisvest in Huis 't Velde in Warnsveld, vlakbij Zutphen. Studenten komen van over de hele wereld naar deze Butler Academy, die naast het opleiden ook een rol vervult in de plaatsing van de opgeleide butlers o.a. bij koningshuizen, tophotels en cruise-schepen. Regelmatig verschijnt The International Butler Academy in de publiciteit. In de komende maanden zal de Belgische televisie de butlers in opleiding in Slot Zeist volgen.

Achtergrondinformatie

The International Butler Academy (TIBA) is één van de vier gerenommeerde butler-opleidingen ter wereld. Butlers die hier hun opleiding hebben genoten beschikken over de best mogelijke kwalificaties om op het hoogste niveau hun intree te doen in het `butlervak'. Voor meer informatie zie http://www.butlerschool.com/.