Provincie Antwerpen


Voorstelling boek "Bind- Kacht in armoede"

11 januari 2008 - Provinciehuis Antwerpen


----------

Bind-Kracht in armoede is het nieuwste boek van de onderzoekers Kristel Driessens, Koen Vansevenant en Tine Van Regenmortel. Het benadrukt dat dialoog tussen kansarmen en hulpverleners leidt tot een betere hulpverlening. Dit boek wordt op drie studiedagen voorgesteld in de provincies Antwerpen, Gent en Vlaams-Brabant. De eerste voorstelling is op vrijdag 11 januari in het Antwerpse provinciehuis.

Vele hulpverleners ervaren onmacht wanneer ze werken met mensen in armoede. Verschillende omgangsvormen en een andere kijk op de aanpak van problemen zetten de hulpverlening geregeld onder druk. Bind-Kracht in armoede ontwikkelt instrumenten om de kwaliteit van de hulpverlening te verbeteren. Het boek vertaalt inzichten en engagement in bruikbare werkinstrumenten. Concrete praktijkverhalen en oefeningen maken van het boek een levendig geheel waarmee de lezer zijn eigen hulpverleningsaanpak kan uitdiepen en verrijken.

Auteurs:
Kristel Driessens is coördinator van Bind-Kracht. Ze is doctor in de politieke en sociale wetenschappen, lector en onderzoeker aan het Departement Sociaal-Agogisch Werk van de Karel De Grote Hogeschool en professor in de Master Sociaal Werk aan de Universiteit Antwerpen. Koen Vansevenant, maatschappelijk werker van opleiding, is als ervaren hulpverlener zelfstandig hulpverleningsconsulent en actief als trainer en supervisor in de welzijnssector. Hij stuurt de trainers van Bind-Kracht aan. Tine Van Regenmortel is doctor in de psychologische wetenschappen, onderzoeksleider aan het HIVA en professor in de Master Sociaal Werk aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven. Ze is ook lector 'Empowerment en maatschappelijk kwetsbare groepen' aan de Fontys Hogeschool Sociale Studies in Eindhoven.

Programma voorstelling

9.30 uur

Welkom door Marc Wellens, gedeputeerde bevoegd voor welzijn

9.40 uur

Toelichting Kristel Driessens: "Bind-Kracht: Een uitnodiging tot reflectie en kwaliteitsverbetering aan mensen in armoede

10 uur

Toelichting Koen Vansevenant: "Versterkend en verbindend werken in de hulpverlening met een proevertje.

11 uur

Dirk Geldof gaat in gesrpek met Herwig Hermans, Toon De Rijck, Gerda Van Schoors en Hilde Trekker.

12 uur

Voorstelling team Bind-Kracht en website

De pers kan vrij tussen 9.30 en 12.30 uur het programma volgen. Voor een rustig gesprek met de auteurs en een foto is het aangewezen om langs te komen om 12 uur bij de voorstelling van het team Bind-Kracht en de website.

Praktische info
wanneer:
vrijdag 11 januari 2008
waar:
Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen Perscontact:
Sabrina Verbeek
provincie Antwerpen, dienst Welzijn en Gezondheid
sabrina.verbeek@welzijn.provant.be
tel. 03 240 56 23