Gemeente Haren

Nieuw gemeentehuis: Voorontwerpbestemmingsplan

09/01/2008

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 11 januari 2008 het voorontwerpbestemmingsplan 'Bestemmingsplan Gemeentehuis Haren' voor een ieder ter inzage ligt bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis van Haren. Het plan ligt, overeenkomstig de gemeentelijke inspraakverordening, gedurende zes weken ter inzage.

Inhoud `Bestemmingsplan Gemeentehuis Haren'
Het voorontwerpbestemmingsplan bevat de ruimtelijke vertaling van de opgestelde stedenbouwkundige visie voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Het plangebied ligt op de hoek van het Raadhuisplein en het Haderaplein, plaatselijk bekend Raadhuisplein 9 te Haren. Het bestemmingsplan voorziet onder andere in het realiseren van een nieuw gemeentehuis op de plek van het voormalige postkantoor. Met dit bestemmingsplan wordt voor het betreffende plangebied het geldende bestemmingsplan `Komplan Haren' herzien.

Inspraakreacties
Gedurende de voornoemde termijn van ter inzage ligging kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken. U moet deze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren. Voor diegene die er de voorkeur aan geeft zijn of haar mening mondeling kenbaar te maken bestaat hiertoe de gelegenheid op 16 januari 2008 van 09.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Bij verhindering op die datum kunt u een andere afspraak maken met de heer F. Kamminga, telefoonnummer 050 53 39 931 of per e-mail f.kamminga@haren.nl.

Vervolgtraject
De mondelinge en schriftelijke inspraakreacties zullen door het college van burgemeester en wethouders worden betrokken bij de afronding van het op te stellen definitieve ontwerpbestemmingsplan. Het definitieve ontwerpbestemmingsplan zal te zijner tijd formeel in procedure (onder andere vaststelling door de gemeenteraad) worden gebracht.