Gemeente Purmerend

Andere dag voor zwangerschapszwemmen in Leeghwaterbad

08 januari 2008

Voor zwangere vrouwen is er een nieuw tijdstip om in zwemwater oefeningen te doen als voorbereiding op de bevalling. Vanaf 11 januari is dat elke vrijdag van 19.30 uur tot 20.30 uur. Dan kunnen zwangeren onder deskundige begeleiding onder meer spierversterkende en spierontspannende oefeningen doen. In lekker warm water in het Leeghwaterbad is het genietend voorbereiden op de bevalling.

Zwangerschapszwemmen is naast een verantwoorde manier voor het soepel houden van de spieren ook goed voor de conditie. Het doelgericht zwemmen is een prima alternatief voor zwangerschapsgymnastiek. Regelmatig sportief in het zwemwater oefenen draagt bij aan een mooie zwangerschap.

Het zwangerschapszwemmen was vorig jaar nog elke donderdag van 18.15 uur tot 19.15 uur. Zwangeren hebben nu de mogelijkheid elke vrijdag vroeg in de avond te werken aan hun spieren en conditie. Voor EUR 4,80 kunnen zij meedoen aan de speciale zwemoefeningen. Ook is een voordeliger twaalfwekenkaart mogelijk voor EUR 48,00. Bij die kaart hoort een toegangspas van EUR 3,50 exclusief een borg van EUR 5,00.

Wie heeft meegedaan met zwangerschapszwemmen, mag tegen inlevering van het geboortekaartje één keer voor niets meedoen met het baby- en peuterzwemmen.
Men kan voor nadere informatie over zwangerschapszwemmen en de twaalfwekenkaart bellen met (0299) 418 100.