Donderdag 10 januari 2008

Deze week in FEM Business (week 2, vanaf vrijdag 11 januari in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Onze industrie kan de toekomst aan
'China is geen bedreiging. China is een benchmark' Kan de Nederlandse industrie de concurrentie met de lage lonenlanden aan? Zeker. Onze industrie groeit en bloeit. Ondernemers die enkele decennia geleden op tijd zijn begonnen met automatiseren en hun productie blijven vernieuwen, hoeven niet bang te zijn voor de toekomst.

Dirk: 'bloedbad' door nieuwe supermarktoorlog
De Nederlandse supermarkten staan aan de vooravond van een nieuwe prijsoorlog. Ondernemer Dirk van den Broek verwacht een 'bloedbad'. AH houdt er rekening mee dat de supermarkt 'het prijswapen' moet inzetten. C1000 zit in de hoek waar de klappen vallen.

G-Star zegt contract India op
Een slepend conflict met fabrikant FFI, met als gevolg opzegging van G-Stars contract in Bangalore, gaat 5.000 Indiase textielwerkers hun baan kosten. Belangengroepen voerden sinds 2006 actie tegen FFI vanwege misstanden. De directeur doet zijn beklag over de smeercampagne.

Het succes van Goldman Sachs
Veel zakenbanken leden miljardenverliezen door de om zich heen grijpende kredietcrisis. Alleen Goldman Sachs is de dans ontsprongen. De winst van de New Yorkers spoot omhoog. Wat is het geheim van Goldman Sachs?

Verder in FEM Business:

- Maxeda stoot de automatisering af
â- Zijn de Verenigde Staten nu al in een recessie beland? â- Beleggersbelofte Mark Leenards is pas 24
â- Lex Hoogduin: inflatie wordt hét probleem van de toekomst

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.