Gemeente Hengelo

Jan Bron geïnstalleerd als wethouder

In een extra gemeenteraadsvergadering is Jan Bron donderdagavond 10 januari geïnstalleerd als wethouder van Hengelo. Bron volgt Hans Kok op, die burgemeester is geworden van de gemeente Hof van Twente.

De gemeenteraad moest donderdagavond nog officieel stemmen over het aantreden van Bron. Er waren 31 van de 37 raadsleden bij de stemming aanwezig. 30 hebben voor zijn benoeming gestemd, één stem was ongeldig. Jan Bron gaf aan 'zeer content' te zijn met de uitslag van de stemming en er 'ontzettend veel zin in te hebben'.

De nieuwe wethouder is tevreden met zijn portefeuille: 'Het is een mooie portefeuille, met onder meer Hart van Zuid, de herstructurering van de Berflo Es en het stadsdeelwethouderschap Zuid. Ook ben ik heel blij met het grote vertrouwen vanuit de raad. Dat voelt als een warm bad.'

Volgens Wim Winter, fractievoorzitter van de PvdA, heeft de fractie gezocht naar een kandidaat die zijn credits heeft verdiend bij grootschalige herstructureringsprojecten. Bron is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Roombeek. Ook heeft hij volgens Winter veel bestuurlijke ervaring.

Topambtenaar uit Enschede

Jan Bron heeft bij de gemeente Enschede gewerkt als projectmanager Cultuur en Sport. Daarvoor is hij negen jaar stadsdeelmanager geweest van Enschede Noord waartoe de wijk Roombeek hoort, die in 2000 werd verwoest door de ontploffing van SE Fireworks. Hij werkt sinds 1982 bij de gemeente Enschede en is daar onder meer ook onderwijsinspecteur basisonderwijs en speciaal onderwijs geweest en sectorhoofd Cultuur en Welzijn. Jan Bron is geboren in Oldenzaal en woont sinds 1977 in Hengelo.