Gemeente Hengelo

Burgerraadsvoorstel Binnenstadsdebat bijna gereed

Eind november bent u wellicht bij één van de avonden van het Binnenstadsdebat geweest. T/m 17 december konden alle Hengeloërs hun stem uitbrengen en de laatste ideeën voor het sfeervoller en gezelliger maken van de Hengelose binnenstad aanleveren. Op 18 december is de expertgroep, bestaande uit stedenbouwkundigen, een architect, een opbouwmedewerker van scala, een vertegenwoordiger van de ondernemers, iemand uit de culturele hoek en een sectormanager van de gemeente, aan de slag gegaan met het opstellen van een burgerraadsvoorstel. Daarin wordt een visie voor de Hengelose binnenstad beschreven, samengesteld uit alle ideeën die Hengeloërs zelf hebben aangeleverd.

Op 21 januari presenteert de expertgroep dit voorstel aan de zestig Hengeloërs die deel hebben genomen aan de werkgroepen. Op 22 januari wordt het voorstel voorgelegd aan het College van B en W en vervolgens in februari aan de gemeenteraad. In het voorstel staan acties voor de korte en langere termijn. Deze acties moeten ervoor zorgen dat de Hengelose binnenstad sfeervoller en gezelliger wordt.

Het is in Hengelo nog niet eerder gebeurd dat de gemeenteraad een besluit neemt op basis van een voorstel dat volledig is gebaseerd op de mening van de inwoners, zonder inhoudelijke tussenkomst van de ambtelijke organisatie. Het burgerraadsvoorstel wordt te zijner tijd ook op deze site geplaatst.

Klik hier voor meer informatie over het Binnenstadsdebat.