Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 11 januari

* WAPEN EN MUNITIE AANGETROFFEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster stelden, naar aanleiding van een tip, donderdagmiddag een onderzoek in, in een woning aan de Narcissenstraat. Tijdens dit onderzoek, rond vier uur, werd in de woning, in een slaapkamer, een vuurwapen, twee patronenhouders en munitie aangetroffen. Tevens werd in de achtertuin een huls aangetoffen. De eigenaar, een 35-jarige Rotterdammer, is aangehouden en ingesloten. Het wapen is in beslag genomen.


* LUCHTDRUKWAPENS EN KRUISBOOG IN BESLAG GENOMEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In een woning aan de Vuurdans zijn donderdagmiddag twee luchtdrukwapens, een kruisboog en kruisboogpijlen in beslag genomen. Naar aanleiding van een melding van huiselijke geweld stelden politieagenten een onderzoek in. De 34-jarige Rotterdamse bewoonster bleek door haar 22-jarige Capelse vriend mishandeld en bedreigd te zijn. De man is aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen. Het slachtoffer is opgevangen en krijgt hulp.


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN

HELLEVOETSLUIS - Drie jongens, een 19-jarige en een 20-jarige afkomstig uit Hellevoetsluis en een 19-jarige jongen uit Rockanje zijn woensdag aangehouden voor openlijke geweldpleging tijdens de Jaarwisseling. Het drietal mishandelde rond twee uur 's nachts op de Rijksstraatweg een 20-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, een toen 19-jarige meisje uit Hellevoetsluis en een 17-jarige jongen uit Loenen aan de Vecht. De 20-jarige jongen liep hierbij blijvend letsel aan zijn gezicht op. Het drietal werd met een fles geslagen. De drie verdachten worden vandaag, vrijdag, voorgeleid aan de Rechter Commissaris.