Politie Groningen

Vrijdag 11 januari 2008

Provincie Groningen, 11-01-2008

Groningen: slijterij overvallen

Een onbekende man heeft donderdagavond een slijterij aan de Meeuwerderweg overvallen. De dader kwam de winkel binnen en bedreigde direct een 34-jarige medewerkster met een scherp voorwerp. De overvaller eiste geld en dwong de vrouw de kassa te openen. Hierop nam hij een onbekend geldbedrag weg. Met de buit wist de dader te ontkomen. De politie beschikt over een signalement van de man: blanke huiskleur, ongeveer 1.70 meter lang en gekleed in een donkere jas met daaronder een vest met capuchon. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overval.

Groningen: fietser raakt zwaar gewond bij aanrijding
Een 61-jarige man uit Groningen is donderdagavond op de kruising Sportlaan met de Laan Corpus den Hoorn zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer stak met zijn fiets de rijbaan over en werd daar aangereden door een 42-jarige automobiliste uit Groningen. Hij kwam na de botsing op het wegdek terecht. Het ambulancepersoneel constateerde dat het slachtoffer ernstige verwondingen aan het hoofd had opgelopen. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden door alerte getuige

De politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige man uit Groningen op de Stationsweg aangehouden. Een alerte getuige hoorde de verdachte met een andere man praten over het bezit van de pincodes van twee bankpassen. Hij vermoedde dat de passen gestolen waren. Hierop belde de getuige naar de politie. Zij konden de Stadjer even later traceren en aanhouden. Hij had een portemonnee in zijn handen, die hij even te voren had gevonden. In zijn jaszak troffen de agenten diverse passen aan op naam van een 31-jarige vrouw uit Groningen. De verdachte werd vervolgens ingesloten op het politiebureau. De vrouw heeft al aangifte gedaan van diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft donderdagnacht op de Turfsingel een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De 34-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanrijding met letsel

Een 22-jarige vrouw uit Groningen is donderdagnacht op de kruising Grote Markt met de Kreupelstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 20-jarige automobilist zag op de kruising de vrouw op haar fiets over het hoofd. De fietsster kwam ten val. Zij klaagde over een pijnlijk been. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Warfhuizen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft donderdagmiddag in de Burgemeester in een woning in Warfhuizen een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De politie nam een kijkje in zijn woning op grond van anonieme informatie. De man bleek in zijn woning een hennepkwekerij met 100 planten te hebben. De planten en de apparatuur werden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer/Heiligerlee: rijbewijzen kwijt

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Foxhol. De man reed met een snelheid van 103 km/u over de Neroweg in Sappemeer. Vanwege wegwerkzaamheden geldt daar een maximum snelheid van 30 km/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Foxholster.

Op de A7 bij Heiligerlee werd donderdagmiddag een 19-jarige automobilist uit Winschoten geklokt op een snelheid van 177 km/u. De toegestane snelheid op de A7 is 120 km/u. De beginnend bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: vrachtwagencombinatie te zwaar

Een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oude Pekela is donderdagmiddag in zijn woonplaats bekeurd omdat zijn vrachtwagencombinatie te zwaar was. De combinatie woog ruim 43-duizend kg en dat bleek na weging bijna een kwart te zwaar. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Pekelder.

Veendam: alcoholcontrole

De politie heeft bij een alcoholcontrole in Veendam 148 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders zat onder invloed achter het stuur. Tijdens de controle werd wel een 16-jarige jongen uit Veendam bekeurd. Hij zat als passagier op een bromfiets, maar droeg net als de bestuurder geen helm. De bromfietsbestuurder wist te ontkomen.

Zuidwolde: getuige betrapt inbrekers

Een 35-jarige inwoner van Zuidwolde heeft donderdagavond op de Beijumerweg in zijn woonplaats twee inbrekers op heterdaad betrapt. De man zag dat de twee 18-jarige jongens uit Groningen en Paterswolde aan het rommelen waren in een schuurtje van een buurtgenoot. De getuige belde de politie en sprak de jongens aan toen ze wegfietsten. De politie kon de twee jongemannen vlak daarna aanhouden. Tijdens de aanhouding waren ze in het bezit van enkele gestolen goederen. Beide zijn ingesloten voor verhoor.

Bedum: fietsster gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op het Boterdiep in Bedum is donderdagmiddag een 65-jarige fietsster uit die plaats gewond geraakt. De vrouw wilde vanaf het fietspad de weg oversteken, maar merkte vermoedelijk niet op dat een 36-jarige automobilist uit Winschoten aan kwam rijden. Deze kon de vrouw niet meer ontwijken. De fietsster kwam op het wegdek terecht. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, KJ de Vriezeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 388, aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2228, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.