Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 11-01-2008

Verkeersongeval

HOUTEN Op de Hoofdveste heeft donderdag 10 januari een aanrijding plaatsgevonden tussen twee automobilisten. Omstreeks 09.00 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Het bleek dat twee automobilisten, een 19-jarige man uit Utrecht en een 36-jarige vrouw uit Houten, achter elkaar over de Hoofdveste in de richting van De Staart reden. Ter hoogte van een uitrit gaf de vrouw voorrang aan een vrachtwagenchauffeur die de uitrit wilde afrijden. Ze remde af en de 19-jarige automobilist die achter haar reed, had dit te laat door. Een aanrijding was het gevolg. De man had polsletsel en hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw had pijn in haar nek en hoofd en is met de ambulance meegegaan naar het UMC in Utrecht.

Aangehouden voor mishandeling

NIEUWEGEIN Op een schoolplein in Nieuwegein is donderdag 10 januari een 16-jarige jongen uit Nieuwegein mishandeld door een andere jongen (die daar niet op school zit). Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie de melding dat een jongen de 16-jarige fors had had getrapt en geslagen. Agenten gingen naar de school en zagen een bromfiets met daarop twee jongens wegrijden. Al snel hoorden ze dat één van die twee jongens de verdachte was. Agenten gingen op zoek naar de jongen, 17 en uit Nieuwegein, en vonden hem op de Bergerveste. Daar is hij aangehouden. Zijn vader is in kennis gesteld. De 16-jarige jongen raakte niet gewond. De jongens kenden elkaar en hadden al eerder ruzie gehad.

Ten val

BENSCHOP - Een bromfietspassagier is donderdag in het ziekenhuis beland nadat hij en de bestuurder ten val waren gekomen. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding van het ongeval op de M.A. Reinaldaweg. Het bleek dat twee 17-jarige jongens uit Lopik samen op een bromfiets richting Benschop reden. Op het fietspad lag een grote tak, die de bestuurder niet meer kon ontwijken. Het duo kwam ten val en raakte gewond. Eén van hen moest met de ambulance naar het Hofpoortziekenhuis.