Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 11-01-2008

Drie gewonden bij ongeval

EMMEN Donderdagnacht zijn drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt bij een ongeval op de Houtweg. De bestuurster, een 45-jarige vrouw uit Emmen, was om onduidelijke redenen naast de rijbaan geraakt en tegen een boom gebotst. Zij werd samen met een 26-jarige man uit het Poolse Gdansk naar het Scheperziekenhuis gebracht. Een derde inzittende, een man van wie nog geen nadere gegevens bekend zijn, is naar het UMC Groningen gebracht. (08-103163)

Met drank op de sloot in

DRIJBER Donderdagavond is een 63-jarige man uit Drijber met zijn auto op de Berkenweg de sloot in gereden. Hij nam de bocht te krap, mogelijke oorzaak: drank. Bij de blaastest scoorde hij 1,8 promille. Bovendien had hij nog een rijontzegging tot eind februari. Na afhandeling kreeg hij een dagvaarding mee. (08-103158)

Meer alcohol in het verkeer

EMMEN Donderdagnacht controleerde de politie op de Brinkenweg een 22-jarige automobilist uit Emmen. Hij had gedronken, ruim 1,5 promille en kreeg een dagvaarding mee voor snelrecht. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-103176)

MEPPEL Donderdagnacht reed een 26-jarige man uit Zwolle met zijn auto over de Kleine Oever. Daar reed hij in een bocht rechtdoor en botste naast de weg tegen een boom. Hij had gedronken, bijna anderhalve promille. Dat leverde hem een dagvaarding op, ook voor het rijden tijdens een ontzegging. (08-103177)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

GEEUWENBRUG Donderdagavond heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Smilde. Bij een controle met de lasergun werd zijn snelheid op de Rijksweg vastgesteld op 132 kilometer per uur, 52 te veel. Bij overtredingen met meer dan 50 kilometer per uur vordert de politie het rijbewijs in. (08-103129)

Politie onderzoekt inbraak sportkantine

HOOGEVEEN Donderdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een sportkantine aan de Sportveldenweg. Uit dit gebouw bleek een hoeveelheid snoepgoed te zijn weggenomen. Om binnen te komen was een ruit vernield. De politie onderzoekt deze inbraak. (08-103165)

Politie houdt man aan na bedreiging

HOOGEVEEN Donderdagavond heeft de politie een 75-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, nadat hij zijn 67-jarige buurman met de dood had bedreigd. De politie kreeg de melding en greep direct in. De verdachte kan een boete tegemoet zien. (08-103111)

Politie ontmantelt hennepkwekerij

NIJENSLEEK Donderdagmiddag heeft de politie aan de Schoolweg een hennepkwekerij aangetroffen na een melding. In de schuur achter de woning was een kwekerij ingericht met bijna 150 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De 38-jarige bewoner is aangehouden. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. (08-103061)

Verdachten aangehouden na winkeldiefstallen

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie twee inwoonsters van Assen aangehouden, 15 en 20 jaar oud. Ze hadden in twee winkels kleding gestolen. Personeel van een kledingzaak aan het Koopmansplein had de twee betrapt. Na aanhouding bleek dat ze ook kleding hadden gestolen in een winkel aan de Kruisstraat. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen ongeval

BALLOO Donderdagmiddag is een 25-jarige vrouw uit Assen met haar bromfiets in de sloot terechtgekomen door toedoen van een onbekende automobilist. De politie zoekt getuigen van dit ongeval, dat gebeurde omstreeks half vier op donderdagmiddag op de Loonerweg vlakbij de Drentse Aa. De vrouw reed richting Assen toen een automobilist haar achterop kwam. Deze wilde haar vervolgens rechts inhalen, waardoor ze schrok en in het water reed. De bestuurder van de personenauto is vervolgens doorgereden in de richting van Assen. De auto is een donkere stationcar, mogelijk een Ford Focus. De vrouw is in haar natte kleding vervolgens naar huis gelopen. De politie is op zoek naar getuigen en naar de bestuurder van de personenauto. Degene die informatie hierover heeft kan dit doorgeven aan de politie van Assen Noord / Aa en Hunze, op 090 8844. (08-103096)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 1280.