Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Vrije Universiteit luidt nieuwe jaar feestelijk in Abdelkader Benali draagt stokje over aan Marcel Möring

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vrije Universiteit, die 8 januari plaats zal vinden, zal de Schrijver op Locatie Abdelkader Benali na een jaar zijn taak overdragen aan Marcel Möring. Tevens zullen twee wetenschappers beloond worden voor hun mediaoptredens en zal Lex Bouter, de Rector Magnificus van de Vrije Universiteit, terugblikken op 2007 en vooruitkijken op 2008.

Nadat hij een jaar lang de eerste Schrijver op Locatie van de VU was, zal Abdelkader Benali zijn taak overdragen aan Marcel Möring. Waar Benali `diversiteit' als thema koos voor zijn verblijf aan de VU, zal Möring meer in contact willen komen met studenten en uitzoeken wat hen beweegt en hoe zij denken over de wereld om hen heen. Aan de hand van een kort filmpje zal duidelijk worden gemaakt wat de twee schrijvers met elkaar gemeen hebben en hoe zij denken over diverse aspecten van het schrijverschap op locatie.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden teven de Mediakomeet en de Mediamagneet uitgereikt. De Mediakomeet is bedoeld voor de VU-wetenschapper die een doorbraak beleefde in zijn of haar media-optredens en de Mediamagneet is bedoeld voor de VU- wetenschapper die al langer aanwezig is in de media en dat het afgelopen jaar succesvol heeft voortgezet. Voor de Mediakomeet zijn de genomineerden: Simon Troelstra (ALW) , Cordula Wagner en Martine de Bruijne (beide Vumc). Voor de Mediamagneet zijn Jaap Timmer (FSW), Martijn Katan (ALW) en Winald Gerritsen (Vumc) genomineerd.