Persberichten Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht, 11-01-2008

Koelwagen met shoarmavlees gestolen

BILTHOVEN Op het Emmaplein hebben onbekenden een koelwagen met inhoud gestolen. Omstreeks 17.25 uur ontdekte de bestuurder van de witte bestelwagen (Volkswagen), nadat hij bij zijn afleveradres op het Emmaplein was binnengeweest, dat zijn koelwagen gestolen was. In zijn wagen, die met geopende achterdeuren op straat stond, lag nog 450 kg shoarmavlees. De bestuurder heeft het vermoeden dat meerdere personen bij de diefstal betrokken waren. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Snelheidscontrole

ZEIST Op de Woudenbergseweg heeft de politie donderdag van 13.45 tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1297 voertuigen gecontroleerd en reden 33 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De top lag op 112 km/uur. Zij krijgen een bekeuring.

Hennepkwekerij

ZEIST Op de Laan van Vollenhove heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Een 36-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Donderdag omstreeks 09.15 uur kreeg de politie van diverse personen meldingen dat er een sterke henneplucht hing in een flat aan de Laan van Vollenhove. Agenten namen een kijkje en volgden hun neus. Bij een leegstaand pand op de twaalfde verdieping was de geur het sterkst. Ook was er geluid van ventilatoren te horen. De agenten regelden een machtiging om de woning binnen te gaan en lieten een timmerman komen om de deur te openen. Op dat moment vluchtten twee mannen de woning uit. Agenten zetten de achtervolging in, de mannen gingen met de lift naar beneden en de agenten moesten via de trap. Op het Jan Ligthartplein konden ze één van hen, een 36-jarige Utrechter, in de kraag vatten en aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De ander kon ontkomen. In de woning trof de politie vooral henneptoppen aan die lagen te drogen. Ook stonden in één van de kamers plantenbakken met stengels. Alle apparatuur en hennep is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.