Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 11 januari 2008

Mannen stelen snoepgoed

Hengelo

Een 34-jarige en een 35-jarige man uit Hengelo zijn op vrijdag 11 januari door de politie op het Stationsplein in Hengelo aangehouden wegens diefstal.

Op vrijdag 11 januari zagen agenten omstreeks 01.00 uur twee personen op het Stationsplein in Hengelo. Omdat de mannen duidelijk zichtbaar spullen achter hun jas verborgen werd besloten ze te controleren. Toen de agenten naderden liep een van de mannen weg in de richting van de achterzijde van het station. De andere man, een 34-jarige Hengeloer, stond in de hal naast een vernielde snoepautomaat. Achter zijn jas had de man een hoeveelheid snoepgoed verstopt en in de hal lagen overal resten van snoepverpakkingen en snoepgoed. Aan de achterzijde van het station zagen agenten de andere man, een 35-jarige Hengeloer, lopen. Bij hem werd tevens achter zijn jas een hoeveelheid snoepgoed aangetroffen. Ook hij werd aangehouden en samen met de 34-jarige overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt tegen beiden proces-verbaal opgemaakt. (08-004646)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Zenderen

Een 24-jarige automobiliste uit Enschede is op donderdag 10 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de Albergerweg in Zenderen.

Op donderdag 10 januari reed omstreeks 16.30 uur een 21-jarige automobilist uit Almelo over de Bekkingvelderweg in Zenderen in de richting van de kruising met de Albergerweg. Op deze kruising verleende de 21-jarige geen voorrang aan een van rechts komende en op de Albergerweg rijdende 24-jarige automobiliste uit Enschede. Er ontstond een aanrijding waarbij de 24-jarige gewond raakte en per ambulance naar het ziekenhuis van Enschede werd gebracht. (08-004491)

Meisje op fiets gewond bij aanrijding

Hellendoorn

Een 12-jarige fietsstertje uit Hellendoorn is op donderdag 10 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Parallelweg met de Constantijnweg in Hellendoorn.

Op donderdag 10 januari fietste omstreeks 08.00 uur een 12-jarige meisje uit Hellendoorn over het fietspad van de Parallelweg komende uit de richting van de Grotestraat. Op de het kruispunt met de Constantijnstraat verleende de 12-jarige geen voorrang aan een van rechts komende en over de Constantijnstraat rijdende 17-jarige bromfietser uit Nijverdal. Er ontstond een aanrijding waarbij zowel de 12-jarige als de 17-jarige gewond raakten. De 12-jarige werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en de 17-jarige moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. (08-004213)

Vrouw na aanrijding uit auto bevrijdt door brandweer

Hengelo

Een 19-jarige vrouw uit Hengelo, inzittende bij een 20-jarige automobilist uit Hengelo, is op donderdag 10 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Hengelo.

Op donderdag 10 januari reed omstreeks 18.30 uur een 20-jarige automobilist uit Hengelo over de Oldenzaalsestraat in Hengelo in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van de Borgmanweg wilde de 20-jarige linksaf slaan om de oprit van een tankstation op te rijden. Hij zag hierbij een, uit de richting van Oldenzaal, tegemoetkomende 24-jarige automobilist uit Enschede over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij een 19-jarige vrouw uit Hengelo, die bij de 20-jarige automobilist uit Hengelo inzat, gewond raakte. Zij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijdt en werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. De politie heeft beide auto's af laten slepen (08-004534)

Dubbele aanrijding na joyriding

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Hengelo werd donderdag 10 januari aangehouden, omdat hij op de Wolter ten Catestraat in Hengelo een tweetal auto's aanreed met een scooter. De jongen was aan het joyriden.

Op donderdag 10 januari werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een scooter en twee auto's had plaatsgevonden op de Wolter ten Catestraat in Enschede. Ter plaatse bleek een 14-jarige jongen uit Hengelo met een scooter een tweetal auto's te hebben aangereden van een 27-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 31-jarige man uit Hengelo.

Voorafgaand aan de aanrijding hadden agenten op de Enschedesestraat getracht de scooterbestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, omdat hij zonder helm reed. De jongen wist de controlerende agenten echter te omzeilen en ging er met de scooter vandoor richting de Wolter ten Catestraat. In de bocht met de Veloursstraat raakte de jongen de macht over het stuur kwijt en raakte een tweetal auto's die voor de verkeerslichten stonden te wachten.

De jongen bleek op een scooter te rijden die niet aan hem toebehoorde. Hij had de scooter omstreeks 20.15 uur, zonder toestemming van de 17-jarige Hengelose eigenaar van het voertuig, meegenomen vanaf een schoolplein aan de Breemarsweg in Hengelo. De 17-jarige eigenaar deed na het voorval aangifte van het wegnemen van de scooter.

De 14-jarige Hengeloër werd na de aanrijding met beide auto's aangehouden, omdat hij niet in het bezit is van een geldig bromfietscertificaat. Tevens droeg hij geen helm. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd, kon hij door zijn moeder worden opgehaald. Tegen de 14-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-004594 / 08-004599)

Duo pleegt talloze strafbare feiten

Twente

Op donderdag 3 januari j.l. hield de politie een 23-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Almelo aan. Zij reden in een gestolen auto en konden na een achtervolging op de Hagveldsweg in Fleringen tot stoppen worden gebracht. Beiden werden na hun aanhouding voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit onderzoek tot nu toe is gebleken dat de man en vrouw sinds oktober 2007 verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor tal van strafbare feiten in de regio, waaronder diefstal van auto's, kleding en andere goederen. Tevens blijkt uit het onderzoek dat het duo sindsdien veelvuldig overnacht heeft in hotels, pensions en zomerhuisjes. Hierbij vertrokken zij zonder de rekening te betalen.

De man en de vrouw maakten bij veel van de gepleegde strafbare feiten gebruik van een uittreksel van de Kamer van Koophandel op naam van de firma PaKlomp in Almelo. Tot nu toe meldden zich reeds 25 benadeelden bij de politie die op enigerlei wijze slachtoffer zijn geworden van de praktijken van het duo. De man en de vrouw sloegen in de gehele regio Twente veelvuldig toe.

De politie sluit niet uit dat de 23-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Almelo meerdere slachtoffers hebben gemaakt, die zich tot op heden nog niet gemeld hebben. Zij worden verzocht (alsnog) aangifte te doen. Mensen die mogelijk zijn benadeeld door één of beide verdachten, kunnen zich melden bij de politie op het dichtstbijzijnde politiebureau. Tevens is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de politie Twente via telefonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van vrijdag 4 januari j.l.:

Politie treft gestolen auto aan

Tubbergen/Holten

De politie heeft op donderdag 3 januari een 23-jarige Almeloër en een 26-jarige Almelose aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een auto op zondag 30 december aan de Kerkstraat in Holten.

Op zondag 30 december deed een 63-jarige man uit Holten aangifte van diefstal van zijn auto die dag aan de Kerkstraat in Holten. Op donderdag 3 januari trof de politie tijdens surveillance aan de Eendracht in Tubbergen de bewuste gestolen auto. In de auto zaten een man en een vrouw die op dat moment met de auto wegreden. De politieagenten besloten het voertuig te volgen en gaven de bestuurder ter hoogte van de Reutummerweg een stopteken. De bestuurder voldeed hier niet aan en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Na een achtervolging konden agenten op de Hagveldsweg in Fleringen de bestuurder stoppen. De bestuurder, een 23-jarige Almeloër en zijn vrouwelijke passagier, een 26-jarige Almelose, werden in overleg met Justitie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn de beiden in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (07-167673)

Man weigert motorzaag te betalen

Haaksbergen

Een 63-jarige man uit Ede werd donderdag 10 januari aangehouden, omdat hij bij een zaak aan de Eibergsestraat in Haaksbergen aangeschafte goederen weigerde te betalen.

Op donderdag 10 januari werd omstreeks 14.45 uur gemeld dat er een man in een winkel aan de Eibergsestraat in Haaksbergen weigerde te betalen. Ter plaatse spraken agenten met de 42-jarige eigenaar van de zaak. Hij vertelde dat een klant, een 63-jarige man uit Ede, dinsdag 8 januari een motorzaag bij zijn zaak had aangeschaft. De rekening was echter tot op heden nog niet voldaan. Op donderdag 10 januari vervoegde de 63-jarige man zich opnieuw in de winkel, met de mededeling dat de motorzaag kapot was gegaan. De man wilde een andere, krachtiger model aanschaffen. Winkelpersoneel vertrouwde het niet en vroeg de man de eerdere rekening eerst te voldoen. Hier bleek de 63-jarige geen gehoor aan te willen geven, waarna hij probeerde de zaak te verlaten. Het personeel wist de man met enige moeite tegen te houden en droeg hem over aan de politie.

De man, een 63-jarige inwoner van Ede, werd door de politie aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-004405)

tel.: 053-4555588


---- --