Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Iedereen telt mee

11 januari 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Stadsdeel De Baarsjes wil dat iedere burger de kans krijgt om mee te doen aan de samenleving. Al of niet geholpen door vrienden, familie, bekenden of maatschappelijke instellingen. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) biedt daarvoor de basis. Het stadsdeel is verantwoordelijk voor uitwerking en uitvoering van de Wmo. In `Iedereen telt mee' heeft het Dagelijks Bestuur nu de visie op de Wmo en de acties voor 2008 - 2011 vastgelegd.
Concreet wordt dit jaar bijvoorbeeld gestart met het ouderenconsultatiebureau, komt er een Wmo-klankbordgroep die het stadsdeel gevraagd en ongevraagd over Wmo-zaken gaat adviseren en wordt het project huiselijk geweld tot eind 2008 voortgezet.

De Wmo legt de verantwoordelijkheid voor het welbevinden en de gezondheid bij mensen zelf. Dit geldt ook voor mensen met een beperking. Uitgangspunt is dat wat mensen zelf kunnen doen, zij ook zo lang mogelijk zelf blijven doen. Door middel van het welzijnsaanbod probeert het stadsdeel deze zelfstandigheid te stimuleren en te behouden. Het stadsdeel biedt tegelijkertijd ook een vangnet voor mensen die niet zelf of met inzet van hun persoonlijke netwerk de problemen kunnen oplossen.

Het Wmo-programma wordt 5 februari ter advisering voorgelegd aan de commissie Welzijn en staat 19 februari op de agenda van de stadsdeelraad.

wmo-2.jpg (15 Kb)