Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA: "Laat Haarlemmers niet in de kou staan met kerstboom!"

De Partij van de Arbeid stelt schriftelijke vragen over de ophaal van de kerstbomen in Haarlem. Duidelijke afspraken met Spaarnelanden waarbij burgers weten waar ze aan toe zijn, verminderen de ergernis en frustraties hierover en bevordert de leefbaarheid in de wijken. "Dit jaar moet er eindelijk een goed verhaal komen van het college, hoe we volgend jaar de Kerst ingaan", stelt PvdA-raadslid Joyce Langenacker in de schriftelijke vragen.

In de commissie Beheer is de afgelopen jaren meerdere malen aandacht gevraagd voor de ophaal van kerstbomen door Spaarnelanden tijdens en rond de inzamelingsacties in de kerstvakantie. Ook dit jaar was de inzameling door kinderen een groot succes, maar alle burgers die niet in staat zijn om hun kerstboom te verslepen of geen kinderen in de buurt hebben die dit doen, blijven achter met hun boom. De afspraken hierover zijn onduidelijk. Zowel Spaarnelanden als de gemeente geven tegenstrijdige adviezen waardoor mensen de kerstboom buiten zetten met de hoop dat deze toch een keer wordt meegenomen. De kerstbomen die achterblijven, vooral in wijken waar de inzamelingsacties te ver vandaan zijn, raken verloederd en zetten burgers aan tot kattekwaad, soms met grote gevolgen. De PvdA denkt dat duidelijke afspraken met Spaarnelanden hierover de ergenis en frustraties verminderen en de leefbaarheid in de wijken bevorderen.

"Wij dringen als Partij van de Arbeid al jaren aan op een betere communicatie met de burgers, dit is zo'n onderwerp waarmee je veel goodwill kunt verdienen als we het goed met elkaar regelen", geeft Joyce Langenacker, raadslid van de Partij van de Arbeid, aan.

Desgevraagd heeft de Partij van de Arbeid wel suggesties over hoe het beter kan: "De inzamelpunten voor de kinderen zijn op zich een groot succes en willen we ook handhaven. Echter wij zijn er een voorstander van om nog op een of twee momenten (bijvoorbeeld de dag na het inzamelen en de dag na Drie Koningen) een extra ophaalmoment door Spaarnelanden te organiseren, dat ook duidelijk en helder wordt gecommuniceerd met de burgers. Maar laat het college maar eerst met een goed voorstel komen".

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voot de redactie /

Ingezonden persbericht