Meerdere woninginbraken

Winterswijk, 11-01-2008 o Onbekenden hebben woensdag overdag getracht in te breken in een woning in Wionterswijk. In de nacht aansluitend raakten meerdere bewoners gedupeerd door het dievengilde. Weggenomen werden onder andere geld, sieraden, en verschillende cameras. De politie is een buurtonderzoek gestart.

Woensdag 9 januari werd getracht in te breken een woning aan de Ravenhorsterweg. Omdat de bewoners het huis goed hadden beveiligd, kon men niet in de woning komen. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Rusthuisstraat. Hier werd een deur geforceerd en meerdere goederen, waaronder geld, een beeldscherm en verschillende cameras weggenomen. In dezelfde nacht werd ingebroken in twee woningen aan de Curaçaostraat. Van beide woningen werd een raam geforceerd. Weggenomen werd geld, een telefoon en sieraden.

Sinds medio november 2007 is er Winterswijk een sterke stijging van woningeninbraken. Tot nu toe werd een 20 maal aangifte gedaan bij de politie van woninginbraak. De politie is een grootscheeps onderzoek gestart om de daders te pakken en de woninginbraken te stoppen. De politie verzoekt inwoners van Winterswijk alert te zijn en bij verdachte situaties dit te melden via telefoonnummer 0900 8844.