Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 11-01-2008 o persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 10 januari het rijbewijs van een 56-jarige man uit Zwijndrecht ingevorderd na rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de automobilist op het Willem Ruysplein. Bij het aanspreken van de bestuurder constateerden de agenten dat hij naar alcohol rook en met dubbele tong sprak. De man werd een blaastest afgenomen waar een alcoholpromillage van 1,7 uitkwam terwijl de grens op 0,5 promille ligt.

BOZE BUREN
DORDRECHT Een 54-jarige man is donderdagavond 10 januari aangehouden op zijn woonadres aan de Cannenburg. Hij zou de buurman hebben bedreigd met een kapmes na een burenruzie. Er ontstond ruzie tussen de buren op het moment dat de ene buur poolshoogte nam bij zijn 54-jarige buurman na geluidsoverlast. De twee mannen kregen toen ruzie. De boze 54-jarige buurman zou deze ruzie naar eigen zeggen zo bedreigend hebben gevonden dat hij een kapmes pakte en zijn buurman daarmee bedreigde. Die schrok daarop zo dat hij zijn eigen huis in vluchtte en de politie belde. Die hield op haar beurt de 54-jarige man aan en nam het kapmes in beslag. De man is ingesloten.

AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Na een achtervolging heeft de politie in de nacht van donderdag 10 januari op vrijdag 11 januari een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Surveillerende agenten wilden de automobilist controleren op de Munnikensteeg maar hij ging ervandoor. Er volgde een achtervolging vanaf de Munnikensteeg via de Hendrik Ydenweg, Antoniuslaan, Reeweg, Ambachtsezoom. De verdachte reed hierbij diverse keren door het rode stoplicht. In recreatiegebied Sandelingen-Ambacht reed de verdachte de berm in waar hij met één wiel vast kwam te zitten in de sloot. De agenten vorderden de bestuurder uit te stappen. Dit deed hij. De man bleek in een gestolen auto te rijden. Het voertuig werd afgelopen week gestolen in de Da Costastraat in Zwijndrecht. De rechtmatige eigenaar is inmiddels in kennis gesteld van het aantreffen van zijn auto. Naast de autodiefstal bleek er nog meer mis te zijn: de 25-jarige heeft geen rijbewijs en bleek na een blaastest onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 1 promille. De man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VERDACHT VAN VALSHEID IN GESCHRIFTE EN AFPERSING ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 10 januari een 31-jarige vrouw uit Kampen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en afpersing. Een 75-jarige man uit Zwijndrecht kwam er recent achter dat er diverse geldbedragen ( in totaal meer dan 14.000 euro) van zijn rekening waren overgeschreven naar een persoon in Kampen. Dit terwijl er geen enkele link is tussen de twee. Nadat de gedupeerde man aangifte deed bij de politie en zijn rekening liet blokkeren bij de bank, kreeg hij dreigbrieven waarin de man gedwongen werd de rekening te deblokkeren. De politie stelde direct een onderzoek in dat leidde naar de verdachte vrouw in Kampen. Zij is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord.

DEURBEL IN BRAND GESTOKEN
DORDRECHT Twee neefjes van beiden 15 jaar uit Dordrecht zijn donderdagmiddag 10 januari aangehouden in de Noorderstraat. Ze worden verdacht van brandstichting bij een woning aan de Riedijk. De twee hadden daar in een portiek de voordeurbel van een huis in de fik gestoken. Door het brandje smolt de deurbel helemaal weg en raakten het naambordje en de muur zwartgeblakerd. Een buurvrouw betrapte het tweetal en schakelde direct de politie in. Die hield de jongens die weggerend waren in de omgeving aan. Na verhoor mochten ze donderdagavond weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De gedupeerde bewoner was op het moment van het brandje bij de voordeur niet thuis. Aan haar zal later verzocht worden aangifte te doen.

MAN HAALT UIT NAAR POLITIEAGENT
DORDRECHT Een 48-jarige man uit Dordrecht is donderdag 10 januari eind van de middag aangehouden op de Singel. Hij haalde uit naar een politieagent op het moment dat de diender de man juist wilde helpen. Twee surveillerende agenten werden die middag aangesproken door burgers die vertelden dat er in een brandgang op de Singel een man in een invalidenwagentje stond die nergens meer op reageerde. De agenten gingen erheen om het te checken. De man hing met zijn hoofd voorover en reageerde inderdaad niet op aanspreken. Toen een van de agenten hem met luidere stem aansprak, reageerde hij wel, in die zin dat hij uit het niets een van de agenten een vuistslag in het gezicht gaf. De diender liep hierdoor een gezwollen blauwe plek op bij zijn wenkbrauw. De invalide man bleef om zich heen slaan waarop hij tot rust werd gemaand en meegenomen werd naar het politiebureau. De agent die werd geslagen, heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man mocht na verhoor weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

PARFUMDIEVEN IN DE KRAAG GEVAT
DORDRECHT Twee mannen van 32 en 33 jaar uit Rotterdam zijn donderdagavond 10 januari aangehouden op het Statenplein. Ze werden in een warenhuis betrapt op het stelen van parfum. De beveiliging wachtte hen buiten op waarna ze werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit de zakken van de mannen kwamen in totaal zes flessen parfum tevoorschijn. Deze hadden ze gestolen in het warenhuis maar ook bij een nabijgelegen drogisterij. De mannen zijn na verhoor donderdagavond weer in vrijheid gesteld. Ze hebben bekend. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Dordrecht is donderdagavond 10 januari door de politie aangehouden in de Willem Marisstraat. Surveillerende agenten zagen in die straat een fiets zonder origineel slot staan. De tweewieler bleek te behoren aan het 15-jarig meisje dat net uit een zaak kwam gelopen. Zij werd aangesproken door de dienders en verklaarde tegenover hen de fiets voor 30 euro van iemand gekocht te hebben. Ze werd door de agenten aangehouden wegens het vermoeden van heling. Op het politiebureau verklaarde de tiener dat ze wist dat de fiets gestolen was maar ze had deze toch op straat gekocht omdat ze een goede fiets nodig had voor haar krantenwijk. Na het afleggen van een verklaring mocht ze naar huis. De tweewieler gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De politie onderzoekt wie de verkoper van de gestolen fiets is.
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 10 januari een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in de Nieuwstraat. De knul werd door surveillerende agenten gecontroleerd. Na controle van de fiets bleek deze van diefstal afkomstig. De tweewieler werd in Sliedrecht gestolen op 8 september 2007. De fiets stond niet op slot waarop de 17-jarige het vervoersmiddel meenam omdat hij anders lopend naar huis moest. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld. De 17-jarige mocht na verhoor naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROERS OP DE VUIST
DORDRECHT Twee broers 43 en 46 jaar - zijn donderdagavond 10 januari met elkaar op de vuist gegaan in een woning in de Witte de Withstraat. Ze kregen onder invloed van drank onenigheid en dat escaleerde in een vechtpartij waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld. De politie moest er aan te pas komen om de partijen te scheiden. De 46-jarige man heeft aangifte gedaan tegen zijn broer. Beiden werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

GETUIGEN GEZOCHT VAN POGING BEROVING
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen die meer weten van de poging tot beroving van een 65-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij werd op vrijdag 4 januari j.l. omstreeks 19.30 uur s avonds gepoogd te beroven in de Ruitenstraat. De vrouw liep daar toen er plots aan haar tas werd getrokken. Ze begon direct hard te schreeuwen en hield haar tas stevig vast. Door de kracht waarmee aan haar tas werd getrokken, viel ze op straat. De dader rende daarop weg.

Getuigen en/of andere personen die meer weten van deze poging tot beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) . Heeft u informatie voor de politie maar wilt u liever anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000 (gratis)