Ministerraad


Benoeming Commandant Koninklijke Marechaussee

Persbericht | 11-01-2008

De ministerraad heeft ermee ingestemd generaal-majoor mr. D. (Dick) van Putten voor te dragen voor benoeming tot commandant Koninklijke marechaussee (KMar). De voordracht voor benoeming is gedaan door minister Van Middelkoop van Defensie in overeenstemming met minister Hirsch Ballin van Justitie. De benoeming gaat in op 24 april 2008, als de huidige commandant, luitenant-generaal Beuving, het commando overdraagt. Van Putten, momenteel plaatsvervangend commandant KMar, wordt bij die gelegenheid bevorderd tot luitenant-generaal. Met de aanvaarding van het commando over de KMar wordt Van Putten tevens Gouverneur der Residentie.

Aantredend commandant Van Putten heeft van 1975 tot 1979 gestudeerd aan de KMA en is van 1979 tot 1983 werkzaam geweest bij de Koninklijke luchtmacht. In 1983 trad hij in dienst bij de KMar, waar hij verschillende functies vervulde. Ook heeft hij enige tijd deel uitgemaakt van de korpsleiding van het Korps Landelijke Politiediensten. Sinds augustus 2005 is hij als plaatsvervangend commandant KMar werkzaam.

Luitenant-generaal Beuving verlaat met ingang van 24 april 2008 de actieve dienst bij de Marechaussee. Hij voerde vanaf januari 2004 het bevel over dit krijgsmachtdeel.