Senternovem
11-01-2008 | Champagnetoast op BiB-project "De Karpendonkse hoeve" door
Maria van der Hoeven
Minister Van der Hoeven gaf tijdens de Horecava 2008 het officiële
startsein voor "HorecaVakPunt", het BiB-project van de ambachtelijke
horeca om het praktijkleren in de branche te vernieuwen.
Foto Maria van der Hoeven Van der Hoeven prees het initiatief. "Het is
van belang is dat er continu gewerkt wordt aan het vakmanschap van
jonge beroepsbeoefenaars in de horeca. Zij vormen immers de toekomst
van de bedrijfstak. Daarvan hebben bedrijven en scholen profijt, maar
zeker ook wij: de gasten." Vervolgens opende de minister de website
HorecaVakPunt.
Dertig leermeesters/leerbedrijven en vier ROC's werken samen in het
project. Zij maken gebruik van kennis, instrumenten en hulpmiddelen
die al beschikbaar zijn, maar zullen ook nieuwe instrumenten en
ICT-toepassingen laten ontwikkelen. Er wordt begonnen met
BBL-opleidingen (werkend leren) voor kok en gastheer/-vrouw op niveau
2.
Website
De website informeert over de resulaten van het project en stelt deze
beschikbaar voor alle ROC's die op deze wijze het praktijkleren met de
leerbedrijven in de horeca willen vormgeven. De nieuwe instrumenten
zullen ook bruikbaar zijn voor de niet-ambachtelijke horeca.
HorecaVakPunt is opgericht door:
Horeca Branche Instituut, Gastvrijheidsgilde, Koksgilde, Gilde van
Nederlandse Meesterkoks, Euro-Toques, de Société des Maîtres d'Hôtels,
FNV Horeca, CNV Horeca, De Unie, Kenwerk en Koninklijk Horeca
Nederland. De vier ROC's in het samenwerkingsverband zijn: Zadkine
(Rotterdam), ROC van Amsterdam, ROC Eindhoven en Koning Willem I
College (Den Bosch).
Foto
Champagnetoast, vl.n.r.: Leo Bruijn (voorzitter HorecaVakPunt),
minister Van der Hoeven en Ingrid van Eeghem (directeur van restaurant
Karpendonkse hoeve). Kijk ook op www.horecavakpunt.nu.