Senternovem


11-01-2008 | Champagnetoast op BiB-project "De Karpendonkse hoeve" door Maria van der Hoeven

Minister Van der Hoeven gaf tijdens de Horecava 2008 het officiële startsein voor "HorecaVakPunt", het BiB-project van de ambachtelijke horeca om het praktijkleren in de branche te vernieuwen.

Foto Maria van der Hoeven Van der Hoeven prees het initiatief. "Het is van belang is dat er continu gewerkt wordt aan het vakmanschap van jonge beroepsbeoefenaars in de horeca. Zij vormen immers de toekomst van de bedrijfstak. Daarvan hebben bedrijven en scholen profijt, maar zeker ook wij: de gasten." Vervolgens opende de minister de website HorecaVakPunt.

Dertig leermeesters/leerbedrijven en vier ROC's werken samen in het project. Zij maken gebruik van kennis, instrumenten en hulpmiddelen die al beschikbaar zijn, maar zullen ook nieuwe instrumenten en ICT-toepassingen laten ontwikkelen. Er wordt begonnen met BBL-opleidingen (werkend leren) voor kok en gastheer/-vrouw op niveau 2.

Website
De website informeert over de resulaten van het project en stelt deze beschikbaar voor alle ROC's die op deze wijze het praktijkleren met de leerbedrijven in de horeca willen vormgeven. De nieuwe instrumenten zullen ook bruikbaar zijn voor de niet-ambachtelijke horeca.

HorecaVakPunt is opgericht door:
Horeca Branche Instituut, Gastvrijheidsgilde, Koksgilde, Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Euro-Toques, de Société des Maîtres d'Hôtels, FNV Horeca, CNV Horeca, De Unie, Kenwerk en Koninklijk Horeca Nederland. De vier ROC's in het samenwerkingsverband zijn: Zadkine (Rotterdam), ROC van Amsterdam, ROC Eindhoven en Koning Willem I College (Den Bosch).

Foto
Champagnetoast, vl.n.r.: Leo Bruijn (voorzitter HorecaVakPunt), minister Van der Hoeven en Ingrid van Eeghem (directeur van restaurant Karpendonkse hoeve). Kijk ook op www.horecavakpunt.nu.