FNV Bondgenoten

Vakbonden: hervorming loongebouw Giesen is onacceptabel

Leden van FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond bieden tijdens de nieuwjaarsreceptie van metaalgieterij Giesen in Tegelen hun werkgever een petitie aan.

Met de petitie laten de werknemers zien dat zij het besluit om hun loongebouw aan te passen niet accepteren. Giesen paste per 1 januari eenzijdig het loongebouw van het bedrijf aan, waardoor ruim 230 werknemers de komende drie jaar soms tot 5.000 euro inleveren. De leden van FNV en CNV accepteren deze `diefstal' niet.

Maandenlang overleg tussen vakbonden en werkgever maakte duidelijk dat de directie van Giesen door diverse maatregelen fiks wilde bezuinigen op het loon. Tot nu toe zijn de bonden en het bedrijf niet tot een overeenkomst gekomen. Desondanks voert Giesen de maatregelen eenzijdig door. Aangezien de cao een overeenkomst met de vakbonden voorschrijft, leggen FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond het conflict in februari voor aan de rechter.

De werknemers van Giesen lopen zondag in een demonstratieve optocht van NS Station Tegelen naar de nieuwjaarsreceptie van hun bedrijf. Gewapend met actiepetjes en een petitie die door ruim tweederde van de werknemers is ondertekend, proberen zij hun directie te overtuigen dat deze maatregel onacceptabel is.

Bij metaalgieterij Giesen werken ongeveer 330 werknemers.
---