Gemeente Breda

Wethouder Willems schrijft 100ste weblog

Wethouder Wilbert Willems heeft vandaag zijn 100ste artikel op zijn weblog gepubliceerd. Hierin gaat hij in op het waarom van zijn weblog. Eén van zijn motieven voor het bijhouden van een weblog is dat de Bredase wethouder van cultuur, verkeer en milieu interactiviteit tussen de gemeente en haar inwoners wil bevorderen. Dienstverlening is dan ook één van de hoofdpunten in de portefeuille van Willems. Wethouder Willems: 'Ik vind dat tussen overheid en burgers tweerichtingsverkeer moet plaatsvinden. Burgers en bedrijven moeten makkelijk en interactief met de gemeente kunnen communiceren'. Het is dan ook altijd mogelijk om op de weblog van de wethouder te reageren, mee te doen aan de poll of een idee achter te laten in de ideeënbus van de wethouder.

In augustus 2006 is de wethouder (GroenLinks) gestart met zijn eigen weblog. Via www.breda.nl kunnen belangstellenden via het menu `direct naar' doorklikken naar zijn persoonlijke site. In 2007 is de persoonlijke weblog van Willems in totaal 12.000 keer bezocht.

Wethouder Willems geeft, naast zijn persoonlijke weblog, op zijn site informatie over onder meer zijn weekagenda en zijn persoonlijke achtergrond. Ook is er een overzicht te vinden van berichten uit de media over hem en zijn portefeuille. Zijn site is in 2007 zo'n 25.000 keer geraadpleegd.

De weblog is ook bereikbaar via een directe url: www.breda.nl/weth-willems.