Gemeente Lelystad

Kap populierenbos markeert start Warande

Wethouder Jop Fackeldey heeft vrijdag 11 januari het startsein gegeven voor de kap van circa 1.000 wilgen en 8.000 populieren in Lelystad-Zuid. Op de plek van de te kappen bomen worden de eerste woningen van het nieuwe stadsdeel Warande gebouwd.

Houtindustrie

De bomen zijn ruim 25 jaar geleden als snelgroeiend bos voor de houtproductie in Lelystad-Zuid aangeplant. De gevelde bomen worden verkocht aan de houtindustrie. Houtresten die daarvoor ongeschikt zijn, gaan naar de biomassacentrale bij de rotonde Larserdreef die de wijken Landstrekenwijk, Waterwijk en De Landerijen van energie voorziet.

Warande

In Warande vindt de komende 20 tot 25 jaar de groei van Lelystad plaats. Hier is ruimte voor ongeveer 8.500 woningen. Het eerste deelgebied omvat 1.200 woningen, waarvan 400 woningen naar verwachting einde van dit jaar op de markt komen. Behalve woningbouw omvat het eerste deelgebied ook de aanplant van nieuw groen. Kenmerk van Warande is de ruime en groene opzet dat veel mensen van buiten Lelystad moet stimuleren om zich hier te vestigen.

Meer informatie

Meer informatie over Warande vindt u op de speciale website www.warande.nl. Op deze site kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief die de gemeente regelmatig gaat uitbrengen over de (voortgang van de) ontwikkeling van Warande.
---