Vandaag bij In de Knip: veel gedupeerden bij Tel Sell op Ned. 2

11/01/2008 14:27



Omroep MAX



PERSBERICHT

Hilversum, 11 januari 2008

Vandaag bij In de Knip: veel gedupeerden bij
faillissement bij thuiswinkelbedrijf Tel Sell

Afgelopen woensdag werd officieel bekend gemaakt dat het Almeerse thuiswinkelbedrijf Tel Sell failliet is. Vanwege het grote aantal gedupeerden en de vele vragen die bij de redactie binnenkomen, speelt In de Knip in op de actualiteit en besteedt vanavond ruim aandacht aan dit onderwerp.

De thuiswinkelorganisatie die producten verkoopt als sieraden, fitnessapparaten en keukenapparatuur door middel van reclameboodschappen en via 'infomercials' is failliet. Presentatrice Elles de Bruin laat in deze eerste aflevering een aantal gedupeerden aan het woord, die op dit moment niet weten waar ze aan toe zijn en blijven zitten met een hoop vragen.

Krijgen ze hun geld terug, worden de bestelde goederen nog uitgeleverd, is er een speciaal telefoonnummer waar verontruste klanten naar toe kunnen bellen, wat kan men überhaupt verwachten, is er een Waarborgfonds? Daarnaast is het nog steeds mogelijk bestellingen te plaatsen. Gesproken wordt met curator, mr. Hylke Brandsma. Ook zal de Consumentenbond een advies uitbrengen.

Eveneens in deze aflevering notarissen die het niet zo nauw nemen bij de afhandeling van een erfenis. In de Knip heeft veel klachten gekregen over de manier waarop notarissen te werk gaan. Zo vertelt de familie Kooij, dat zij al zestien jaar wachten op de afhandeling van een erfenis van een familielid. In de Knip onderzoekt deze gevoelige kwestie en geeft adviezen waarop te letten bij het uitzoeken van een notaris.

In de Knip stelt iedere week zaken aan de kaak, waarbij bedrijven en instellingen in gebreke zijn gebleven, waardoor met name vijftigplussers gedupeerd zijn. Andere onderwerpen die de komende weken te zien zijn: hoe betrouwbaar zijn relatiebemiddelingsbureaus voor ouderen, misstanden in de zorg, malafide beleggingsfondsen, te dure garanties en dubieuze veilingpraktijken.

In de Knip wordt voor het tweede seizoen uitgezonden.

Omroep MAX
In de Knip
Vanaf 11 januari 2008
9 weken om 19.25 uur Nederland 2





http://www.omroepmax.nl