Vlaamse Overheid

Beslissingen van de Vlaamse Regering - vrijdag 11 januari 2008

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Prof. Dr. Em. Bart De Schutter wordt aangeduid als vertegenwoordiger van de Vlaams Gemeenschap in de raad van bestuur van het Europacollege in Brugge.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Specifiek regionaal bedrijventerrein voor transport, distributie en logistiek Genenbos' in Ham en Tessenderlo.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

In het kader van de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur in uitvoering van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, beslist de Vlaamse Regering principieel tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de bos- en landbouwgebieden 'Schelfheide' in de regio Haspengouw-Voeren. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

De Vlaamse Regering keurt de beheersovereenkomsten 2008-2010 goed met respectievelijk het Agentschap Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed Vlaanderen en het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'leidingstraat voor hoofdtransportleidingen Brakel-Haaltert'.

Op voorstel van minister Steven Vanackere

Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het uitvoeringsbesluit bij het erkenningsdecreet van de instellingen voor schuldbemiddeling in de Vlaamse Gemeenschap. Via de invoering van een uniform registratiemodel voor elke erkende instelling voor schuldbemiddeling kan er beter geregistreerd worden wat bijvoorbeeld de aard van de schulden is of wat het profiel van de schuldenaar is. Op die manier kunnen alle betrokken instanties hun preventie- en hulpverleningsbeleid effectiever organiseren. De regering bepaalt meteen ook de minimale voorwaarden waaraan het jaarverslag van de instellingen moet voldoen.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering definitief om het energieprestatiecertificaat voor residentiële gebouwen bij verkoop en verhuur in te voeren. De bestaande regelgeving met betrekking tot de uitvoering van de energieaudit wordt in het besluit geïncorporeerd.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering beslist principieel tot aanpassing van de reglementering over de kwaliteit en levering van drinkwater. De wijziging betreft de toevoeging van chloordioxide aan de lijst van stoffen die mogen worden toegevoegd aan het water bestemd voor menselijke consumptie. Chloordioxide wordt gebruikt voor de desinfectie van water. Over dit besluit wordt nog advies ingewonnen bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

In het kader van de emissierechten broeikasgassen wijzigt de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, definitief de VLAREM I-regeling. De beperkte wijzigingen brengen de VLAREM-besluiten in overeenstemming met het besluit over de verhandelbare emissierechten voor broeikasgassen, met de beschikking van de Europese Commissie over het Belgische Toewijzingsplan CO2-emissierechten en de beschikking van de Europese Commissie tot vaststelling van richtsnoeren voor monitoring en rapportage van emissies van broeikasgassen.