Politie Groningen

Eenrummer zwaar gewond bij verkeersongeval

Baflo, 11-01-2008 o Een 38-jarige man uit Eenrum is vrijdagochtend op de kruising Provincialeweg N363 met de Heerestraat zwaar gewond geraakt.

De Eenrummer stak met zijn bromfiets vanaf de Heerestraat de Provincialeweg over. Hierbij verleende de bromfietser geen voorrang aan een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Leens, die vanuit de richting van Groningen naderde. De 38-jarige werd door de vrachtauto geraakt en kwam met zijn bromfiets in de naastgelegen berm terecht. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Geen blaam

Uit het technische onderzoek is al gebleken dat de bestuurder van de vrachtwagencombinatie niet te hard heeft gereden en dat hem geen blaam treft. Door de aanrijding kwam de aanhangwagen van de vrachtauto dwars te staan. Een containerbak met puin belandde tussen de vrachtauto en de aanhangwagen. De provincie heeft op verzoek van de politie de Provincialeweg afgezet en een omleidingsroute geregeld. Een mobiele kraan van een bergingsbedrijf kwam op de plaats van het ongeval om het puim op te ruimen. Beide voertuigen werden afgesleept. De politie kon de weg om 11.45 uur vrijgeven.