Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 11-01

OOSTERHOUT NB, 11 januari 2008

Man uit Geertruidenberg aangehouden wegens huiselijk geweld

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft donderdag een 31-jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin in hun woning. De vrouw heeft aangifte gedaan en verklaard dat haar vriend haar dinsdagmorgen diverse malen heeft geslagen. Na overleg met Justitie is de man buiten heterdaad aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld.

Bredanaar valt meisjes seksueel lastig via Internet

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdag een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden wegens openbare schennis via Internet. Zedenrechercheurs stelden een onderzoek in nadat de moeder van een 17-jarig meisje uit Almerk in mei 2007 meldde dat haar dochter werd lastiggevallen op Internet. Een onbekende man benaderde het meisje via MSN en deed zich daarbij in eerste instantie voor als een vriendin van haar. Toen er contact was, masturbeerde hij voor zijn webcam. Daarmee werd het meisje geconfronteerd. Zij was daarvan echter niet gediend en riep haar moeder erbij. Ook zij zag wat de man deed. Daarop werd contact opgenomen met de politie en aangifte gedaan. In daaropvolgend onderzoek leidde het digitale spoor naar de computer van de 20-jarige Bredanaar. De rechercheurs zijn vervolgens in contact gekomen met twee meisjes die hetzelfde was overkomen. Een daarvan, een inwoonster van Hendrik-Ido-Ambacht, heeft ook aangifte gedaan. Het andere meisje wilde het bij een melding houden. De Bredanaar is in de loop van donderdag weer op vrije voeten gesteld. De politie stuurt het dossier binnenkort naar Justitie.

Waalwijker aangehouden wegens openbare dronkenschap

WAALWIJK: Een 48-jarige inwoner van Waalwijk is donderdagavond kort voor 00.00 uur aangehouden in de Stationsstraat wegens openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen de man lopen. Hij viel tegen geparkeerde autos en liep zwalkend over de rijbaan. Toen ze hem benaderen, werd hij vervelend en gedroeg zich recalcitrant. Daarop werd besloten de Waalwijker mee te nemen. Vrijdagmorgen is hij in vrijheid gesteld, met een bekeuring op zak.

Twee meisjes lichtgewond bij aanrijding met onbekende automobilist

WAALWIJK: Bij een verkeersongeval in de Putstraat zijn vrijdagmorgen twee 17-jarige meisjes uit Waalwijk en Kaatsheuvel licht gewond geraakt. Het tweetal reed kort na 10.00 uur op een scooter en werd op enig moment door een groene auto, vermoedelijk een Peugeot, ingehaald. Bij het passeren raakte de auto de scooter, waarna de meisjes ten val kwamen. Daarbij brak de spiegel van de auto af. De bestuurder reed door, zonder zich ook maar even om de slachtoffers. Ze zijn naar het Twee Steden ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie is op zoek naar de bestuurder. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul