Politie Noord-Holland-Noord

Overval op juwelier Langestraat

Alkmaar, 11-01-2008 o Vrijdagmorgen werd omstreeks 11.50 uur een overval gepleegd op een juwelier op de Langestraat in Alkmaar. De eigenaar van de zaak was alleen in de winkel toen de twee overvallers binnenkwamen. Zij bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Het geld uit de kassalade werd weggenomen en vanuit de ruimte achterin de winkel de ter reparatie aangeboden sierraden. De twee vluchtten lopend de winkel uit in de richting van de kerk.

Het signalement van de daders luidt:

Dader 1: man, circa 15 tot 20 jaar oud, blanke huidskleur, 1.65 lang, normaal postuur, stoppelbaardje, zwarte wollen shawl gedeeltelijk over het gezicht, zwarte muts, een gewatteerde donkerbruine halflange jas met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek en crèmekleurige sportschoenen.

Dader 2: man, circa 15 tot 20 jaar oud, blanke huidskleur, 1.75 tot 1.80 lang, normaal postuur, donkerkleurige wollen shawl gedeeltelijk over het gezicht, leverkleurige jas met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Op deze jas zaten lichte inzetstukken.

De politie is op zoek naar mensen die rond het tijdstip van de overval of daarvoor iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Langestraat of Alkmaarse binnenstad. Zij worden verzocht contact op te nemen met politie Noord-Holland Noord, Recherche Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844.