Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente vrijdag 11 januari 2008

Politie roept getuigen op van vernieling

Losser

Op vrijdagmorgen 11 januari ontdekte een medewerker van het Waterschap Regge & Dinkel dat de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Ravenhorsterweg in Losser was vernield. De politie zoekt getuigen van de vernieling.

Een medewerker van het Waterschap Regge & Dinkel ontdekte op vrijdagmorgen omstreeks 07.30 uur dat de aandrijving van de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Ravenhorsterweg in Losser vernield was. Enkele bouten waren losgedraaid. Dit losdraaien had tot gevolg dat de installatie zodanig beschadigd raakte dat deze nu niet deugdelijk meer werkt en gerepareerd moet worden. Het Waterschap Regge & Dinkel heeft aangifte gedaan van deze vernieling.

Uit computerapparatuur van de installatie is af te lezen dat de vernieling op donderdagavond 10 januari omstreeks 19.45 uur heeft plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen die deze donderdagavond rond 19.45 uur personen hebben zien lopen bij de waterzuiveringsinstallatie die met de vernieling te maken kunnen hebben. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Losser van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-004771)

Automobiliste bekneld bij aanrijding

Geesteren

Een 64-jarige automobiliste uit Geesteren is op vrijdag 11 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Vinckenweg met de Breemhaarsweg in Geesteren.

Op vrijdag 11 januari reed omstreeks 11.00 uur een 64-jarige automobiliste uit Geesteren over de Vinckenweg in haar woonplaats in de richting van het centrum van Geesteren. Op de kruising met de Breemhaarsweg verleende de 64-jarige geen voorrang aan een van rechts komende bestelauto met daarin een 52-jarige bestuurder uit Lattrop Brecklenkamp. Deze chauffeur kon niet op tijd stoppen en raakte de auto van de 64-jarige in de rechterflank. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur en reed de berm in aan de linkerzijde van de weg. Vervolgens schoot zij met haar auto door naar de rechterzijde van de weg om daar tegen een boom tot stilstand te komen.

De 64-jarige raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse maar hoefde niet te worden ingezet. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrijding. (08-004792)