Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 11-01

ROOSENDAAL, 11 januari 2008

Derde verdachte dodelijke schietincident aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag in België een derde verdachte aan in het onderzoek naar het dodelijke schietincident in Roosendaal. Hier werd op 12 september j.l. het stoffelijk overschot van een 35-jarige man uit Roosendaal aangetroffen. Hij bleek om het leven te zijn gekomen door vuurwapengeweld.

Gisteren hield de politie in Belgie al twee verdachten aan in de zaak. Vandaag werd een derde verdachte uit Antwerpen, een 27-jarige man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De Officier van Justitie heeft een verzoek tot uitlevering ingediend bij de Belgische autoriteiten.

Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Man aangehouden voor vernieling

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag een 30-jarige man uit Roosendaal aan voor vernielingen in zijn ouderlijke woning in de wijk Kortendijk. De man had een conflict met zijn ouders over geld en richtte hierbij vernielingen aan in de woning. De 54-jarige moeder van de man deed aangifte. De vader van de verdachte deed in december aangifte tegen zijn zoon wegens mishandeling. Hij kreeg toen meerdere klappen en schoppen. Ook zou de verdachte bedreigingen hebben geuit. Gezien de opeenstapeling van feiten is besloten de man in verzekering te stellen.

Politie houdt automobilist aan in bezig van harddrugs

OUDENBOSCH: De politie hield op donderdagavond een 24-jarige man aan voor bezit van amfetamine. De man werd op de Albanoweg staande gehouden, omdat hij reed in een auto met een kapot achterlicht. De politiemedewerker zag op het dashboard poeder liggen, waarvan hij vermoedde dat het om harddrugs ging. Hij controleerde de auto en de kleding van de man en vond in zijn sok een zakje drugs. Dit is in beslag genomen. De man is aangehouden en deed afstand van de drugs, tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging ex

ROOSENDAAL: Op donderdagochtend is een 47-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vrouw. De twee 47-jarige echtelieden hadden al meerdere confrontaties gehad de afgelopen weken. Afgelopen dinsdag moest de politie al ingrijpen, toen de man bij de woning van de vrouw stond en niet weg wilde gaan. Hierna zou hij de vrouw meerdere malen via sms-berichten hebben bedreigd. De politie nam aangifte op van de vrouw en hield de man aan. Hij is verhoord en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Aanhouding na zwartrijden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdagavond rond 21.00 uur op het station van Bergen op Zoom een 44-jarige man uit Roosendaal aan. De man reisde zonder geldig plaatsbewijs. Toen de conducteur een uitstel van betaling wilde uitreiken weigerde de man mee te werken. Daarop schakelde de conducteur de politie in. Na het voldoen van een boete werd de man op vrije voeten gesteld.

Buurvrouwenruzie

ZEVENBERGEN: Op vrijdag meldde een bewoonster van de Duivensteen dat ze mishandeld was door een buurtbewoonster. Bij het opnemen van de aangifte van de 53-jarige vrouw, verklaarde ze dat ze in het gezicht was geslagen. Ook zou de buurvrouw de aan de jas van de aangeefster hebben getrokken, waardoor schade is ontstaan. Dit alles gebeurde zonder aanwijsbare reden. De vrouwen hadden al enige tijd problemen met elkaar.

De politie hield de 28-jarige buurvrouw aan. Zij verklaarde door de aangeefster te zijn aangesproken, geslagen en vastgegrepen, waardoor ze pijn had aan haar hand. Dat ze de aangeefster zou hebben geslagen ontkende ze. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg / Eefje Klijberg