Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 11-01

TILBURG, 11 januari 2008

Winkeldievegges aangehouden

TILBURG: De politie heeft donderdagmiddag kort voor 16.00 uur een 16-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Ze wilde een paar schoenen meenemen uit een winkel aan de Heuvel, zonder die te betalen. Het meisje was in het gezelschap van twee andere meisjes, maar die hadden geen aandeel in de winkeldiefstal. De verdachte is na verhoor aan haar ouders overgedragen. Naar een passende straf wordt gezocht.

TILBURG: Bij een supermarkt aan het Bart van Peltplein werd donderdagmiddag rond 16.15 uur een 22-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Ze had diverse boodschappen in haar kleding en tas gestopt met het idee die niet af te rekenen. Personeel had haar echter door. De vrouw is na verhoor op vrije voeten gesteld. Ze krijgt een transactie van 160 euro aangeboden. Ook heeft ze van de supermarkt een winkelverbod voor één jaar gekregen.

Jongen uit Baarle-Nassau maakt stennis op NS-station

TILBURG: De politie heeft een 15-jarige jongen uit Baarle-Nassau aangehouden. Dat gebeurde rond 16.45 uur op het NS-station aan de Spoorlaan. Agenten reageerden op een melding dat een agressieve jongen bij een horecazaak voor overlast zorgde. Toen ze ter plaatse waren, zagen ze een handgemeen tussen de jongen en een conducteur en personeel van het restaurant. Nadat agenten tussenbeide kwamen, vroegen ze de 15-jarige jongen wat er was gebeurd. Daar wilde hij echter niet veel over vertellen. Omdat hij zich niet kon identificeren, werd hij aangehouden. Zijn moeder kwam later naar het bureau met een identiteitsbewijs. Daarop werd de jongen vrijgelaten.

Tilburger (15) gepakt na auto-inbraak

TILBURG: Een 15-jarige jongen uit Tilburg is donderdagavond rond 20.15 uur aangehouden wegens een auto-inbraak. Surveillerende agenten reden door de Patrijzenjachtstraat en zagen dat bij een geparkeerde auto een raampje was ingeslagen. In de buurt van de auto sprong een jongen op de fiets en reed weg in de richting van de Beneluxlaan. De agenten konden de 15-jarige verdachte in de kraag pakken. Hij had een houder voor een mobiele telefoon in zijn jaszak. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Hardleerse Tilburger rijdt opnieuw zonder rijbewijs

TILBURG: Een 19-jarige man uit Tilburg blijkt erg hardleers als het gaat om het besturen van een auto. Hij is al twee keer aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs en ook donderdagavond was het weer raak. Rond 21.45 uur werd hij aangehouden in de Rossinistraat. Een agent had hem eerder gezien toen hij wegreed bij een tankstation aan de Burgemeester Bechtweg en ging hem achterna. De man verklaarde dat hij in de auto van een vriend reed die ook niet was verzekerd en geen geldige APK had. De auto is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronken Goirlenaar aangehouden dankzij oplettende beheerder parkeergarage

GOIRLE: Een 21-jarige Goirlenaar is vrijdagmorgen kort voor 02.00 uur aangehouden wegens verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed van alcohol.

Agenten die waren belast met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad, werden eerder die nacht aangesproken door de beheerder van een parkeergarage aan de Paleisring. Die had een man die zichtbaar onder invloed was, in zijn auto zien stappen. De beheerder was zo attent het kenteken op te schrijven. Dat kenteken leidde tot de man uit Goirle. Voor zijn woning stond zijn auto die bovendien wat schade had. Hij bleek op de Stappegoorweg tegen een lichtmast gereden. Hoewel de verdachte zelf de deur van zijn ouderlijke woning opende, reageerde hij erg agressief op de komst van agenten en wilde absoluut niet meewerken. Daarop waren agenten genoodzaakt de man te pepperen. Daarna lukte het de Goirlenaar aan te houden en mee naar het bureau te nemen. Daar blies hij 555 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 88 ug/l is. De man is immers beginnend bestuurder (kort dan vijf jaar in het bezit van rijbewijs). Ook werd zijn rijbewijs ook ingevorderd. Dat gebeurt bij beginnende bestuurders vanaf 350 ug/l. De Goirlenaar is na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Andre van den Hul